Cumhur İttifakı İzmit Belediyesi meclis üyeleri, mazbatalarını aldı

15.04.2024 - Pazartesi 15:13

15 MECLİS ÜYESİ31 Mart 2024 yerel seçimleri tamamlandı. Yeni dönemde Cumhuriyet Halk Partisi meclis çoğunluğunu da elde etti. 37 kişilik İzmit Belediye meclisinde 2019 yerel seçimlerinde Cumhur ittifakının 21, Millet İttifakının 16 meclis üyesi vardı. 2024 yılında ise tablo tam tersi oldu. CHP meclis üyesi sayısını 22'ye çıkarırken Cumhur İttifakı ise 15 meclis üyesinde kaldı. Bu sayının 3'üncü MHP'li isimler oluştururken 12'sini ise AK Partili meclis üyeleri oluşturuyor.
Cumhur İttifakı meclis üyeleri bugün Kocaeli Adliyesine giderek mazbatalarını aldı. Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça’dan mazbatalarını alan meclis üyelerine AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar ve Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş ve MHP İzmit İlçe Başkan Vekili Muammer Vatansever eşlik etti.
“ARKASINDA DURURUZ”Mazbata töreni sonrası Adliye Önünde basın açıklaması yapan AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, “31 Mart yerel seçimlerinde birlikte yola çıktığım Cumhur İttifakımızın çok kıymetli adayı da yanımızda. Yol arkadaşlarım yanımda, Cumhur İttifakımız yanımızda. Allah hepsinden razı olsun. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmit halkı Cumhur İttifakı olarak bizleri muhalefet göreviyle görevlendirdi. Biz de İzmit halkının bize vermiş olduğu bu görevi başımızın üstünde görerek, layıkıyla bundan sonraki süreçte İzmit halkının yararına, menfaatine, ne varsa takip edeceğimiz. İnşallah bundan sonraki süreçte İzmit için yararlı işler olur da biz de AK Parti teşkilatları, Cumhur İttifakı teşkilatları olarak o yararlı işlerin arkasında dururuz” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili’nin kim olacağı soruya ise, “Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızla görüş alışverişi yaparak sizlere bildireceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeseler sonrasında da paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİAK Parti İzmit Belediye Meclis Üyeleri: Aykut Bozkurt, Hayrettin Ünlü, Köksal Gümüş, Yusuf Taşer, İpar Katre, İbrahim Efe, Erol Çalışkan, Osman Nuri Erturan, Önder Karakaş, Aysel Demirtaş, Ayhan Gökmen, Burhan Saroğlu.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmit Belediye Meclis Üyeleri: Fatih Galyan, Okan Karagöz, Turgay Köseoğlu.

YORUM YAZ