Derince Kütüphanesi gençlere kapılarını açtı

06.03.2024 - Çarşamba 16:14

DERİNCELİ GENÇLERİN KULLANIMINA AÇILDIKocaeli’nin birçok ilçesine kazandırılmayı planlanan Millet Bahçe’lerinden biri olan Derince Millet Bahçesi’nde bulunan Derince Kütüphanesi’nin açılışı bugün yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere yönelik inşa edilen kütüphanenin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Derince Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu katılım sağladı. Büyükakın ve Hülagü’nün açılış konuşmaları ardından kütüphane gezildi.
 TOPLAMDA 36 BİN KİTABA ERİŞİMDerince Millet Bahçesi içerisine yapılan kütüphanede 8 bin adet kitap yer alırken, gençlere armağan edilecek akıllı kütüphanede ise 9 adet bilgisayar, 28 bin e-kitap aboneliği, tümleşik kütüphane otomasyonu entegrasyonu, kiosk sistemi bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gençlerin ders çalışmaya ara verdikleri zamanlarda bu alanda vakit geçirebilecekleri bir alan için ise kütüphanenin arka tarafında bulunan alanı kafeterya ve dinlenme alanı olarak belirledi.
GENÇLER KÜTÜPHANE İSTİYORAçılışta yaptığı konuşmasında Büyükakın, şu ifadelerde bulundu: “Çok güzel bir bahçenin içerisindeyiz. Ağaçlar büyüdüğünde de daha da güzel olacak. Ama buradaki mekanda şu an da açılışını yapacağımız kütüphane olacak. Gençlerden istekler, ders çalışabileceğimiz çay kahve içebileceğimiz yerler olsundu. Bizim zamanımızda kütüphaneler kaynak erişmek için kullanılırdı ama şimdi gençler etüt merkezi olarak kullanmak istiyor. Buraların asıl formatı Genç Mekan, ders çalışacaklar çıkış hava alacaklar kahve içecekler tekrar ders çalışacaklar. Bu mekanın Derince’nin gençlerine hayırlı olmasını, özellikle aileleri ile birlikte gelmelerini, geleceğin Türkiye’sini inşa etmelerini temenni ediyorum.”
OKUMA SEVDASININ YAYGINLAŞMASI HEDEFİMİZMilletvekili Hülagü ile selamlama konuşmalarında şunları söyledi: “Kocaeli Hizmet siyaseti devam ediyor. Bunun başında Kocaeli’de Tahir Büyükakın var. Bu güzel okuma sevdasının gençlerimizde yaygınlaşması temel hedefimiz. Gençlerdeki o heyecanı çok motive edici buluyorum. Burası eskiden futbol sahasıydı, umarım şimdi daha güzel işlere vesile olur.”

YORUM YAZ