Dilovası için projelerini anlatan Ömeroğlu: Huzur ve güvenin başkenti olacak

05.03.2024 - Salı 18:13

ŞAYİR YERİNE ADAY OLARAK GÖSTERİLMİŞTİ31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Dilovası Belediyesi Başkanı Adayı olarak mevcut belediye başkanı Hamza Şayir yerine Ramazan Ömeroğlu gösterilmişti. Ömeroğlu, Ercan Dalkılıç Kültür Merkezi’nde seçim beyannamesini anlattı. Ömeroğlu’nun 5 yıl boyunca yapacağı projeleri anlattığı anlattığı programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü katılım sağladı.
İSTİHDAMI ARTTIRMAK İÇİN PROJELER ÜRETECEĞİZ‘Bu gençlik seni başkan yapacak’ sloganları ile açılış konuşmasın yapan Ömeroğlu, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi belediyecilik gönül, aşk ve dertli insanların işidir. Biz de ilçemizin dertlerine derman olan bir anlayışla 1 Nisan sabahı işe koyulacağız. İlçemizin altyapısını güçlendirip modernize edecek projeler üzerinde çalışacağız. İlçemizin temizliği ve güveni için gerekli önlemler alacak gerekli yaşam standartlarını sağlayacağız. Gençleri hiçbir kaygıları olmadan geleceklerini şekillendirecek sosyal ve kültürel aktiviteler yapacağız. İlçemizin ekonomisini canlandırmak ve istihdamı arttırmak için projeler üreteceğiz. Dilovası’nı daha fazla iş ve yatırım imkanları sunan bir ilçe yapacağız.
HUZUR VE GÜVENİN BAŞKENTİ OLACAKDilovası’nda yaşıyorum ve sizden biriyim. Huzur ve güvenin başkenti yapacağız. Yapacağımız projeler söz verdiklerimizden fazla olacaktır. 1 Nisan sabahı Büyükşehir ve Dilovası’nı AK belediyecilik ile tekrar taçlandıracağız. Birlikte çalışarak Dilovası’nı daha güzel bir geleceğe hazırlayabiliriz, sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Gelecek nesillere marka ve Türkiye modeli bir Dilovası oluşturacağız. Biz size inanıyoruz, siz de bize güvenin. Dualarımızla, gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Geçmiş dönem belediye başkanı Hamza Şayir arkadaşıma yaptıklarından dolayı teşekkür ederim.”
YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPACAKÖmeroğlu’nun seçim beyannamesinde ki ilk proje, olmayan belediye hizmet binası oldu. Ömeroğlu, projelerini şu şekilde anlattı: “Vatandaşlarımızla alacağımız ortak karar ile kaymakamlık ve belediye birimlerinin bir arada hizmet vereceği Belediye Binası Hükümet Konağı’nı yapacağız. Tavşancıl 2. Etap sahil düzenlemesi 200 bin metre kare alanda futbol, yürüyüş kortları, piknik alanları, sosyal tesis alanları olan 2 bin kilometre sahilli yapıyı Kocaeli ve Dilovası’na kazandıracağız. Diliskelesi’nde bir şey yok diyordunuz, Diliskelesi Kültür Merkezi’ni yapacağız. Dilovası Küçük Sanayi Sitesi, Dilovası Kent Meydanı 2 bin 600 metre kare alanda kapalı otopark ve birçok sosyal alanı içinde barındıran bir meydan olacak. 
GENÇLERE KAMP ALANI YAPACAKKayapınar Mesire Alanı Dilovamızı şaha kaldıracak bir proje. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile deniz gören bir 249 dönümlük alanda yapılacak. Tepecik Gençlik Parkı’da, Diriliş Parkı’nın bir benzeri 320 dönümlük alanda izcilik, binicilik faaliyetlerinin yapılacağı bir kamp alanı olacak. Engelsiz Yaşam Merkezi projemizle özel gereksinimli vatandaşların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak bir proje yapacağız. Mevcut Devlet Hastanemize ek hizmet binası yaparak yatak kapasitesini arttıracağız. Dilovası Meslek Yüksek Okulu, Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı bölümler ile faaliyet gösterecek. Tavşancıl Sosyal Tesisleri ile daha modern bir tesis kazandıracağız.
HİZMETLERİMİZ BURADA SINIRLI KALMAYACAKTavşancıl Su Sporları Merkezi ile eğitim salonu, spor salonu ve lokal bulunan bir yer kazandıracağız. Köseler Mahalesi’nde TOKİ konutlarının yanına kapalı semt pazarı yapacağız. Özel gereksinimli gruplar için farklı eğitim programlarının uygulandığı özel eğitim uygulama okulu yapacağız. Tavşancıl Mahallesi’nde Yeni Cami ve Külliye yağacağız. 1728 metrekare üzerine bin kişilik cami yaparak milletimizin hizmetine sunacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile Tavşancıl Genç Mekân kuracağız. Diliskelesi’ne yeni bir Asri Mezarlık yapacağız. Arkadaşlarımız bunu sona koymuşlar, manidar. Dilovamıza projelerimiz hayırlı olsun. Bu hizmetler burada sınırlı kalmayacak.”

YORUM YAZ