Durul: Aynı şeylerle farklı sonuçlar alınmaz

27.03.2024 - Çarşamba 19:14

MENTAL OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜKKocaelispor’un şampiyonluk şansının devam ettiğini ifade eden Durul, “Rotamız belli, hedefimiz belli. Süper Lig’e bir adım gerideyiz. Konum olarak çok kötü bir yerde değiliz ki. Kocaelispor’un yörüngesi Süper Lig’dir. Çıkmak istemiyor diye bir algının var olmasını kabul etmiyorum. Taraftarlarımız asılsız dedikodulara itibar etmesin. Ben psikolojiyi iyi bilen bir insanım. Türkiye’deki en iyi spor örgütlerinde yer alan çevrem, arkadaşlarımla, üst akılla istişare ederek Turgay Biçer’i göreve getirmek adına karara vardık” dedi.
EKSİĞİMİZ MORALDİSözlerini sürdüren Durul, “ Başarılı kulüplerde olmazsa olmadır zihinsel performans antrenörü. Bizim önceliğimiz ne teknik direktör, ne de sportif direktördü. Ertuğrul Hoca zamanında da bu çöküş vardı. Mustafa Hoca da gelince bu çöküş devam etti. Aynı şeyi yaparak yeni bir sonuç alamayacaktık. Başka bir hocadan da verim alabilme ihtimalimiz kesin değildi. Ben verisel istatistiklere bakarak hareket eden ve onlara inanan bir insanım. Kulüp için doğru teşhisleri yapmak zorundayız. Takımın en büyük eksiği moraldi.
BÖYLE BİR KARAR VERDİKTaraftarın siteminde haklı olduğunu ve Başakşehir maçında iyi bir oyun oynadıklarını söyleyen Recep Durul, “Taraftar kızıyorsa kulübünün başarısı içindir. Sevdiğine kızar insan. Mustafa Hoca’nın performans artışı için çabasının olduğunu ve dokunuşlarını doğru bulduk. Hocayı değiştirmeye gerek duymadık. Sorunun mental olduğunu düşündük ve böyle bir karar verdik. Başakşehir maçında sonuç önemli değil. Son bölümde gelen goller oldu. Takım iyiydi, takımın enerjisini beğendim.
EGOLU BİR YAKLAŞIMIM OLMAZ”Benim egolu bir yaklaşımım hiçbir zaman olmaz. Kocaelispor varken kendimi de hiçbir zaman öne çıkarmam. Geçen sene şampiyon olduğunda da işlerim vardı şampiyonluk kutlamalarına gitmedim. En iyisini yapmak isterim ama ille de Kocaelispor’un başında duracağım diye aşkla yanıp tutuşan birisi de değilim. Önceliğimiz de bu değil zaten. Önce takımı şampiyon yapalım zaten kongre süreci sizi bir yere getirir.
TEK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUKAdaylık konusunda ise Durul, “Başarısız olursak tabloya bakarız. Bizden mi yoksa bizden önce ki tablodaki hasardan dolayı mı başarısız olundu diye bakarız. Bu görev bize delege tarafından layık görülürse yapmaya çalışırım. Bu şuanda suni bir gündem. Konuşmakta istemiyorum. Beni bilen bilir. Takımı şampiyon yapalım. Buna kafa yoralım. Birlik beraberlik çağrısı yapılırken kongrede aday olup olmamaktan konuşmak olmaz. Tek hedefimiz şampiyonluk” ifadelerine yer verdi.
“HERKES BİRBİRİNDEN FARKLI”Yönetimdeyken kötü giden gidişata müdahalesi sorulduğunda ise Durul, “Herkesin yetkinlikleri ve özellikleri farklıdır. Yönetim kademesindeyken karar vermedeki etkiniz başkadır, başkan olunca başkadır. Siz istediğiniz kararları başkan olduğunuzda kafanızdakileri yönetim kuruluna kabul ettirebilirsiniz. Ama yönetici olunca düşüncelerinizi yönetim kuruluna ve başkana kabul ettiremezsiniz. Herkesin özelliği, yapısı, düşünceleri farklı. Yöneticiyken yapabilecekleriniz başkadır başkanken başka. Daha geniş bir açıdan bakılabilir” cevabını verdi.
YÖNETİMİN ALACAĞI ÇOK YOKMali yapı ve borçlarla ilgili ise Durul, “Herkes rahat olsun. Bazı kulüpler 4-5 aydır para veremiyor. Personelin maaşını ödeyemiyor. Herkes büyük altından kalkamıyor. Herkesin içi rahat olsun. Kocaelispor’un şuanda ekonomik anlamda riski yok. Bu sene yaklaşık 300 milyonluk bir bütçe yönetiyoruz. Bir şeyi saptırarak anlatmak bana yakışmaz zaten. Ben böyle bir insanım. Sadece 1 aylık borcumuz var. Onu da bu hafta ödeyeceğiz. Bazı alacaklılar var. Paramız oldukça oturup konuşup anlaşıp kapatıyoruz. Sezon sezonuna kadar yaklaşık 60 milyonluk harcamamız daha var. Gelecek kaynaklarımız var. Onları da öderiz kapatırız. Kocaelispor çok kulüpten mali olarak daha güçlü durumda. Yönetimin büyük bir alacağı yok. Çoğu zaten ödendi kapandı. 15 milyon alacağı var yönetimin. 15 olmaz da 17 olur” dedi.
KÜRESEL OLARAK SORUN VARSezon başında yapılan token anlaşmasının akıbetiyle ilgili olarak ise Vekil Başkan Recep Durul, “Kocaelispor için aldığımız tokenlerden 10 milyon gelir elde etmiştik. İkinci arzı yapamadık. Bir süre geçmesi lazımdı. Bunlar tamamen sizin marka değerinizle alakalı. Başarınızla alakalı. İş hayatınızda da böyledir, borsa da böyledir. İşiniz iyi olursa gelişirseniz marka değeriniz artar. Zaten küresel olarak da ekonomik anlamda büyük sıkıntılar oluşturdu. Marka değeriniz yükseldikçe fiyatlar artacaktır. Başarılı olup değeri artınca yeniden arz edilir.
MENAJERSİZ OYUNCU AZBen transfer sürecinin içinde hiç olmadım. Yetki verilen arkadaşlara saygı duyduk ve onlara bıraktık. Devam eden süreçte Tarık Özaslan’ın oynayan 7-8 oyuncusu var. İsteseniz de istemesiniz de bu takımla devam edeceğiz. Bu süreç bitti. Menajersiz oyuncu çok az. Menajerler de FİFA’ya bağlı. Zorunluluk haline geldi. Onlar da belgelerini artık direk FİFA’dan alıyorlar. Taraftarlarımızın şunu bilmesi gerekiyor. Sezon devam ederken oyuncuları varken menajerinde oyuncularıyla ilişkileri devam ediyor. Bu yüzden gidip geliyor” şeklinde konuştu.
8 TANE OYNAYAN OYUNCUSU VARTarık Özaslan’ın artık tesislere gelmediğini sözlerinin sonunda ifade eden Recep Durul, “Oyuncuları varken gidip gelmesi oyuncuları motive etmesi de gerekir. Sezonu bitirmek için ilişkilerimizi iyi tutmamız lazım. 8-9 tane oyuncusu var. Bunlar oynamasın gitsin denebilir mi? Böyle bir şey yapabilir miyiz? Yanlışa yanlışla gideriz. Geçmişte yapılmış bitmiş. Yeni sayfada daha güzel adımlar atacağız hep birlikte. Tarık Özaslan tesise gelmiyor artık” dedi.
Kaynak: Spor Servisi

YORUM YAZ