Erden Timur Kimdir ?

04.06.2024 - Salı 17:14

Erden Timur Kimdir ?
Sosyal medyada geniş bir ilgi gören ve merak edilen isimlerden biri olan Erden Timur, özellikle Galatasaray taraftarları tarafından yakından tanınan bir isimdir. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın önemli transferlerinden biri olan Mauro İcardi'nin transferinde kilit rol oynayan Erden Timur'un hayatı ve kariyeri pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu makalemizde Erden Timur nereli?, Erden Timur Galatasaray arasındaki bağ,  Erden Timur boyu kaç metre? İşte Erden Timur hakkında bilinmesi gerekenler:
Erden Timur, 16 Kasım 1981 tarihinde Mersin'de doğmuştur. Erden Timur eğitimi hayatına Tarsus Amerikan Koleji'nde başlayan Timur, 2000 yılında bu okuldan mezun olmuştur.
2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Erden Timur, avukatlık diplomasını almıştır. Ardından ekonomi alanında yüksek lisans yapmak üzere London School of Economics'e gitmeye başlamıştır. Erden Timur babası, sağlık sorunları nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak Türkiye'ye dönmüştür. Türkiye'ye döndükten sonra aile şirketlerine ait bir arsada yarım kalan bir proje üzerinde çalışmış ve inşaat sektörüne girmiştir.
Erden Timur şirketleri, 2010 yılında Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında NEF Gayrimenkul markasını kurmuş ve İstanbul başta olmak üzere Bodrum, Londra gibi şehirlerde markalı konut projeleri geliştirmiştir. Projelerinde kullanmış olduğu foldhome konsepti patenti kendisine aittir.
merak edilen bir diğer konu ise Erden Timur serveti, Forbes 2020 verilerine göre 400 milyon dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 100 insanı arasında yer almaktadır. Ayrıca, toplumsal fayda sağlamak amacıyla dağıtılabilir karın en az yüzde 51'ini Nef Vakfı'na bağışlamak üzere 2015 yılında Nef Vakfı'nı kurmuştur.
11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından Erden Timur, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmaya başlamıştır.
Erden Timur'un iş dünyasındaki başarısı ve Galatasaray'a olan katkıları, onu tanınmış bir isim haline getirmiştir. Başarılı işadamı ve spor yöneticisi Erden Timur'un kariyeri yakından takip edilmektedir.
Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur kaç yaşında, ne iş yapıyor?Erden Timur alevi mi?,  Erden Timur, 16 Kasım 1981 tarihinde Mersin'de dünyaya gelmiştir. Genç yaşta eğitimine başlayan Timur, Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olmuştur. 
Erden Timur, 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmaya başlamıştır.
Erden Timur Özel HayatıErden Timur, Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak tanınırken, aynı zamanda Galatasaray taraftarı kimliği ile de dikkat çekmektedir. Peki, Erden Timur'un aile yaşamı ve Galatasaray'a olan katkıları nelerdir? İşte detaylar:
Üniversite yıllarında tanıştığı Erden Timur eşi  Emine Timur ile evlenmiştir. Çiftin Ala Bade ve Yusuf Kenan adında iki çocuğu bulunmaktadır.
Galatasaray camiasına olan bağlılığı ile bilinen Erden Timur, kulübün transfer dönemlerinde maddi destek sağlamış ve Galatasaray'ın önemli oyuncularının transferlerine katkıda bulunmuştur. Özellikle Emre Akbaba ve Radamel Falcao gibi oyuncuların transferlerinde önemli bir rol oynamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ