Erkan Can kimdir? Erkan Can kaç yaşında, nereli?

05.03.2024 - Salı 02:14

"Erkan Can kimdir? Erkan Can kaç yaşında, nereli?" sorgusu ünlü oyuncunun dolandırılma haberinin ardından hız kazandı. İşte, Erkan Can hakkında merak edilenler...
Erkan Can kimdir?Erkan Can, 1 Kasım 1958 tarihinde Bursa'da Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Tiyatro tutkusuyla genç yaşlarda tanışan Can, 1975'te Bursa Devlet Tiyatrosu'nda Feraizcizade Mehmet Şakir kurslarına katıldı. Aynı zamanda Ahmed Vefik Paşa Sahnesi'nde sahne alarak tiyatro kariyerine ilk adımlarını attı. Bu dönemde Zafer Algöz ile tanıştı ve ilerleyen yıllarda ikili arasındaki güçlü bir ilişki başladı.
1985'te İstanbul Belediye Konservatuvarı' Tiyatro Bölümü'ne katılan Erkan Can, 1990 yılında mezun oldu. Ardından, 1991-1992 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatrosu'na katıldı. 1992'de sevilen dizi "Mahallenin Muhtarları"nda canlandırdığı Temel karakteriyle televizyon dünyasına adım attı.
Oyunculuğundaki başarı, 1998 yılında "Gemide" adlı filmdeki başrol performansıyla doruk noktasına ulaştı. Bu filmle 35. Antalya Film Şenliği'nde "en iyi erkek oyuncu" ödülünü kazandı. Aynı başarıyı 1999 yılında Ankara Film Festivali ile Orhan Arıburnu Ödülleri'nde de sürdürdü.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ