Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu Kimdir?

01.04.2024 - Pazartesi 02:15

Erdal Beşikçioğlu Kimdir? CHP'nin Etimesgut Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen Erdal Beşikçioğlu, Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. 31 Mart seçimlerinde Etimesgut'un adayı olarak belirlenen Beşikçioğlu'nun resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandığı açıklanmıştır.
Erdal Beşikçioğlu, pek çok önemli dizi ve filmde rol almış, sanat kariyeri boyunca başarılı işlere imza atmış bir oyuncudur. "Behzat Ç.", "Köprü", "Vali", "Barda", "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku", "Kurtlar Vadisi Filistin", "Adı Efsane", "Kağıt Ev" gibi yapımlarda performansıyla dikkat çekmiştir.
5 Ocak 1970 tarihinde Ankara'da doğan Erdal Beşikçioğlu, eğitim hayatına İzmir Özel Türk Koleji'nde devam etmiştir. Ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girmiş ve buradan 1993 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları'nda oyunculuk kariyerine başlamış ve birçok önemli projede yer almıştır. Emekli olduğu 2015 yılına kadar Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmıştır.
Erdal Beşikçioğlu'nun siyasi kariyeri, CHP'nin Etimesgut Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmesiyle başlamıştır. Ancak sanat dünyasındaki başarısıyla da tanınan Beşikçioğlu, seçim sonuçlarıyla Etimesgut'un yeni belediye başkanı olmuştur.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ