Gökçe çalışmaya sosyal politikalardan başlayacak! Derince Belediyesi’ne Kent Lokantası

30.04.2024 - Salı 11:13

MALİ DURUMLARI ANLATTI31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde sonucunda Derince Belediye Başkanlığını kazanan Sertif Gökçe, ilk basın toplantısını Derince Yelken Kafe’de düzenledi. Gökçe, basın mensuplarının soruları yanıtlamadan önce enkaz edebiyatı yapmayacağını söyleyerek Derince Belediyesi’nin mali ve personel durumu hakkında bilgi verdi. Gökçe, belediyenin 330 milyon TL borcu olduğunu ve aynı zamanda bütçenin yüzde 40’ının ayrılması gereken personel ücretlerinin 530 personel ile aştığını söyledi. Gökçe konuşmasında, “Bu yılın bütçesi de yapıldığı için öncelikle sosyal politikalara ağırlık vereceğiz ve Kent Lokantası açacağız. Özel sektör ve bağışlarla yapmaya çalışacağız” dedi.
330 MİLYON TL BORÇBasın mensuplarının sorularını yanıtlamak için toplantı düzenleyen Sertif Gökçe, belediyenin mali ve personel durumu hakkında şunları söyledi: “Bizim en önemli özelliğimiz eşit ve adaletli davranmak. Ben enkaz edebiyatı yapmayacağım ama belediyenin durumunu anlatmak da görevimiz. Toplum da ne aldığımızı merak ediyor. Derince, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ilk kez kazanıldı. Belediyenin şu an da 330 milyon TL civarında borcu var. Bunun 210 milyon TL’si belediyenin 120 milyonu ise yan şirketlerin. Yelken Kafe ve Çenesuyu Türk ticaret kanununa göre kurulmuş şirketler olduğu için ilgili maddeler için bilgi vermek şirketin zararına olur.
PERSONEL BÜTÇESİ AŞILMIŞ530 civarında personelimiz var belediyede. Belediyelerin en fazla yüzde 40’ın personele ayrılması gerekiyor ve biz bunu aşmış durumdayız. 30 yıl önce kurulmuş bir belediyenin kurumsal olmaması bizi üzüyor. Özellikle personel yönetimi çok zayıf. Örneğin, ziraat ve çevre mühendisleri masa başında çalışıyor. Hayvan Barınakları Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı gibi benim aklımın almadığı kurumsallıktan uzak konular var. Liyakata göre iş yapılmadığı için verim çok düşmekte. Biz henüz 1 aydır görevde olduğumuz için kontrol etmekte zor oldu Kim nerede çalışması gerekiyorsa onu sağlayacağız ve elimizde ki personeli halkımıza hizmet için doğru kullanacağız.
KENT LOKANTASI AÇACAĞIZOlması gereken müdürlükler yok ama altında kadrosu olmayan müdürlükler var. Dolayısıyla Derince’de yapacağımız ilk iş ekonomik olarak ülkenin durumu ortada olduğu için kurumsallığı sağlamak olacak. İkincisi ise, tasarruf yapacağız. Bu yılın bütçesi de yapıldığı için öncelikle sosyal politikalara ağırlık vereceğiz ve Kent Lokantası açacağız. Özel sektör ve bağışlarla yapmaya çalışacağız. Bütçemiz yok diyerek de hiçbir şey yapmamazlık yapmayacağız. Bu borçları ilk 1 yıl içerisinde de tasarruf ederek toparlayacağız. Kısacası belediyemizin mali durumu ve personel durumu bu.”

YORUM YAZ