Google'dan Türkiye’deki tüm reklamlara zam!

03.05.2024 - Cuma 17:13

Google Ads, Türkiye'de yayımlanan reklamlardan alınan ücretlerde yeni bir düzenleme yaparak ek kesinti miktarını artırdı. 1 Temmuz'dan itibaren, reklamverenlerin ödemelerinden yüzde 5 yerine yüzde 7 oranında Yasal İşlem Maliyeti (ROC) ücreti alınacak.
Google tarafından müşterilere gönderilen bir e-postaya göre, bu güncellemeyle Türkiye'deki ek ücretlerde artış yapıldı. Google Ads'in daha önce 1 Kasım 2020'den beri uyguladığı yüzde 5'lik Yasal İşlem Maliyeti oranı, 1 Temmuz 2024'ten itibaren yüzde 7 olarak değiştirilecek. Örneğin, kullanıcılar 100 TL'lik bir reklam harcaması için kartlarından 107 TL çekilecek.
Google Ads’in ek kesinti miktarı neden arttı?Google Ads'in ek kesinti miktarını artırma nedeni, Türkiye'de 2020 yılında yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi'ne bağlı olarak olabilir. Bu vergi, küresel teknoloji şirketlerinin ücretli dijital hizmetlerinden yüzde 7,5 oranında alınıyor ve Google gibi şirketler bu vergiyi müşterilerine yansıtıyor.
Google, konuyla ilgili olarak, "Yasal İşletim Maliyetleri, Türkiye'deki düzenlemelere uyumla ilgili karmaşıklığın ve maliyetin önemli ölçüde artması nedeniyle eklenmektedir" şeklinde bir açıklama yaptı. Yani, Türkiye'de dijital reklamcılık veya dijital hizmetlerle ilgili yeni bir yasal değişiklik olmamış olabilir, ancak Google'ın maliyetlerin artmasıyla ilgili olarak bu düzenlemeyi yaptığı anlaşılıyor.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ