Halis Serbest kimdir, kaç yaşında? Halis Serbest öldü mü? Halis Serbest, şimdi ne yapıyor?

05.03.2024 - Salı 00:13

"Halis Serbest kimdir, kaç yaşında, Halis Serbest nereli kaç yaşında, Halis Serbest, şimdi ne yapıyor, Halis Serbest öldü mü?" sorgusu Bergen filminin ATV'de yayınlanmasının ardından en çok araştırılan konular arasında yer aldı.
Halis Serbest kimdir?Şarkıcı Bergen'in hayatını sonlandıran olayın ardındaki isim, Halis Serbest, Adana'da tekstil sektörüyle uğraşan bir isim olarak biliniyor. Bergen'i henüz 30 yaşındayken 6 kurşunla öldüren Serbest, olayın ardından 12 yıl hapis cezası almış ve bu cezasını tamamlayarak hapisten özgürlüğüne kavuşmuştur.
Adana'da yaşamına devam eden Halis Serbest'in hayatı, 2018 yılında Kozan ilçesinde yaşanan başka bir skandalla sarsıldı. Serbest, 2'si 16, 2'si 17 yaşındaki dört çocuğa cinsel istismar iddiasıyla suçlanarak yakalandı. Ailelerden üçü şikayette bulundu. Halis Serbest mahkemeye çıkarıldıktan sonra cezaevine gönderildi.
Halis Serbest Kaç Sene Ceza Aldı?31 Ekim 1982'de Bergen'in yüzüne kezzap atılmasından sonra azmettirici olarak yargılanan Halis Serbest, 12 yıl hapis cezası aldı. Hapiste yatmasından sonra Bergen ile evlenen Halis Serbest 14 Ağustos 1989'da Bergen'i 6 kurşun ile öldürdü. 15 yıl hapis cezası ile yargılansa da sadece 7 ay hapis cezası oldu. 7 ay hapis yatmasından sonra 1990'da serbest kaldı.
Bergen ile Halis Serbest Nasıl Tanıştı? Ünlü şarkıcı Bergen ve Halis Serbest'in tanışması, Bergen'in iş için Ankara'dan Adana'ya gitmesiyle başladı. 1982'de bu iki farklı dünyanın temsilcisi olan Bergen ve Halis Serbest, Adana'da bir araya gelerek evlendiler. 
Gazinolarda şarkıcılık yapan Bergen'e, Halis Serbest, mesleğinin ailesine yakışmadığı gerekçesiyle bu yola son vermesi gerektiğini söyledi. Genç kadın, başlangıçta bu isteği kabul eder ancak zamanla sahnelerden uzak kalmak ona ağır geldi. Bergen, tekrar sahnelere dönmek ister, fakat bu isteği Halis Serbest'in şiddetini ortaya çıkardı.
Halis Serbest, Bergen'den boşanma isteğini dile getirdi. Bu noktada Bergen'in Halis Serbest tarafından uğradığı şiddet başladı.
Ünlü şarkıcı Bergen'in hayatı, 1982'de İzmir'de sahne aldığı bir konserde tamamen değişti. Bergen, o dönemde eşi Halis Serbest'in azmettirmesiyle yüzüne kezzap atılarak korkunç bir saldırıya uğradı. Sanatçı, bu olay sonucunda iki gözünü de kaybetti. 
1989'da, zorlu bir iyileşme sürecinden sonra, Bergen sahnelere geri döndü. Ancak, albüm tanıtım turnesi için Adana Pozantı'ya gittiği 14 Ağustos 1989 tarihinde, boşandığı eşi Halis Serbest tarafından vahşice kurşunlanarak, 30 yaşında öldürüldü.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ