Hemşireler karar vericilere seslenerek sorunları dile getirdi

12.05.2024 - Pazar 12:13

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKILDI12 – 18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Türk Hemşireler Derneği Kocaeli Temsilciliği tarafından düzenlenen çelenk bırakma töreni ardından basın açıklaması yapıldı. Türk Hemşireler Derneği Kocaeli Temsilcisi Uzman Hemşire Muhsine Es yaptığı basın açıklamasında, hemşirelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik karar vericilere seslenerek “Meslektaşlarımız geleceklerini garanti alabilmek için başka ülkelere göç etmeye bel bağlamak durumunda kaldı.” İfadelerinde bulundu.
GÖÇ ETMEYE BEL BAĞLIYORLAREs, yaptığı açıklamada şunlar söyledi: “Bu ülkenin imkânları ile eğitilmiş tecrübeli meslektaşlarımız, nitelikli hemşirelerimiz, olumsuz çalışma koşulları, aşırı iş yükü, ekonomik zorluklar, baskı, mobbing, şiddet gibi pek çok olumsuzlukla mücadele ederken tükendi ya emekli oldu ya da geleceklerini garanti alabilmek için başka ülkelere göç etmeye bel bağlamak durumunda kaldı. Hemşireliğe gereken değer verilmediğinde ve yetersiz finansman sağlandığında, sağlık sistemleri verimsiz olur ve uzun vadede daha pahalıya mal olur. Yatırım eksikliğinin olduğu yerlerde sağlık sistemleri çöker, insanlar hastalanır, çalışamaz ve bunun sonucunda da sağlık harcamaları artar, yaşadıkları ülkelerin ekonomileri gelişemez.
“AKTİF ROL ALMAMIZI DESTEKLEYİN”Karar vericilere sesleniyoruz Hemşire istihdamına, hemşirelerin işte tutulmasına, ülkede tutulmasına öncelik veriniz, çalışma koşullarını iyileştiriniz. Mobbingden, şiddetten arındırılmış ve iş barışı sağlanmış çalışma ortamları için gerekli önlemleri alınız. Hemşirelik eğitimine yatırım yapınız, hemşirelik eğitiminde niteliği gözetiniz. Hemşirelik mevzuatını uygulayınız, güçlendiriniz, hemşire rol ve sorumluluklarımızın tam olarak yerine getirmemizin önündeki engelleri kaldırınız. Bizler sağlık çalışanlarıyız, bilim insanlarıyız, araştırmacılarız, eğitimcileriz ve liderleriz. Hemşireliğin deneyimli ve güvenilir sesi olarak, derneğimizin sağlık politikalarında aktif rol almasını destekleyiniz.”

YORUM YAZ