Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı Subaşı: “1 Mayıs emeğin başkenti Kocaeli’de kutlanıyor”

01.05.2024 - Çarşamba 14:13

1 MAYIS KOCAELİ’DE KUTLANIYORKocaeli Büyükşehir Belediyesi personellerinin de örgütlü olduğu Hizmet-İş başta olmak üzere, Öz Çelik-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Gıda-İş, Öz İplik-İş ve Öz Sağlık-İş gibi 21 sendikayı bünyesinde bulunduran Hak-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Kocaeli’de kutladı. HAK – İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımları ile gerçekleşen mitinge her ilden sendikalı işçiler geldi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen mitingi binlerce işçi akın ederken saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ardından kuran tilaveti ile başlayan miting de HAK İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı konuşma yaptı.
KOCAELİ İÇİN ÇOK KIYMETLİMuharrem Subaşı açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi: “Ülkemizin dört bir tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanma Dayanışma Günü'nü kutlamak için şehrimize gelen emekçi kardeşlerim. Kocaeli'nin yiğit evlatları, birlik, dayanışma ve mücadele günümüz kutlu olsun. Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün emeğin başkenti Kocaeli kutlanması Kocaeli'miz ve bizim için çok kıymetli ve değerlidir.
DAHA GÜÇLÜ SENDİKACILIK İÇİN BURADAYIZBarış için, özgürlük için, haklarımız için daha güçlü sendikacılık için daha çok demokrasi için sosyal adalet için buradayız. İş ve aş için baskısız, onurlu bir yaşam için buradayız. Filistin'de, Gazze'de soykırıma uğrayan binlerce çocuk ve kadın için tüm dünyada katledilen mazlum ve mağdurlar için buradayız. Yaşasın emek.”

YORUM YAZ