Hürriyet yine yapacağını yaptı

18.04.2024 - Perşembe 19:13

Değerli okurlarım,
Seçim bitti, başkanlar ve meclis üyeleri mazbatalarını aldı.
11 ilçe belediye meclisleri toplanarak komisyon seçimlerini tamamladı.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet mazbatasını 15 Nisan’da aldığından meclisi 20 Nisan cumartesi günü toplayabilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise 12 ilçe belediye başkanı ve 71 ilçe belediye meclis üyesinden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisini yasa gereği İzmit Belediye meclisinin toplanmasını beklemek zorunda kaldı.
Çünkü 5393 Sayılı Belediye Kanunun 19. Maddesinde, “Belediye meclisi, seçim sonuçlarının ilanını takip eden beşinci gün belediye başkanının başkanlığında kendiliğinden toplanır…” yazıyor.
Anlayacağınız, İzmit Belediye Başkanı Hürriyet yine yapacağını yaparak “Huylu huyundan vazgeçmez” atasözünün kendisi için söylenmiş olduğunu bir kez daha kanıtladı.
5 yıl boyunca “AK Partili meclis üyeleri meclisi çalıştırmıyor, engelliyor” diyerek kamuoyunda algı oluşturan, mağdur rolü oynayan CHP’li Fatma Hanım
İkinci döneminin ilk gününde Büyükşehir Belediye Meclisinin toplanmasını, komisyonların belirlenmesini engelledi.
Aklınca “Gündemi ben belirlerim” diyerek her zaman olduğu gibi ön almak, rol çalmak istedi.
Allah’ı var başardı da(!)
Beş yılda kamuoyunu yanıltan açıklamalarını belgelerini koyarak yazdıklarıma cevap veremeyen Fatma Hanım çıkıp “Benim yapacağım bir şey yok. Ben yasa gereği hareket ettim” diyebilir ama demez, diyemez.
Derse “Mazbatasını neden diğer ilçe başkanları gibi seçimden hemen sonra Nisan ayının ilk haftası almadın? sorusunu soracağımı bilir.
NEDEN 15 NİSAN’I BEKLEDİDeğerli okurlarım,
31 Mart’ta CHP’nin kazandığı Derince’de Sertif Gökçe ve Karamürsel’de Ahmet Çalık mazbatalarını 4 Nisan’da aldı.
AK Partili başkanlardan 9’u Nisan ayının ilk haftası, Körfez’de CHP’nin itirazı üzerine sonuçların ilanının gecikmesi nedeniyle başkan Şener Söğüt mazbatasını 9 Nisan’da alabildi.
İzmit Belediye Başkanı Hürriyet ve meclis üyelerinin mazbatalarını 15 Nisan’da almalarını biraz araştırınca AK Parti ve CHP yetkililerinin anlaşarak ilçe seçim kuruluna 15 Nisan tarihini önerdiklerini öğrendim.
İzmit İlçe Seçim Kurulu ve Kocaeli Adliyesi Komisyon Başkanı Muhiddin Paça da AK Parti ve CHP’den gelen öneriyi uygun görmüş mazbatayı 15 Nisan’da vermiş.
Anlayacağınız Büyükşehir Belediye Meclisinin toplanması AK Partililer ve CHP’lilerin ortak kararıyla gecikmiş.
Yine de ikinci kez başkan seçildikten sonra “1’iken 3 olduk. Şimdi ise 3’ü 13 yapacağız” diyerek “Güç zehirlenmesi” yaşayan CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in mazbatasını 2019 yılında olduğu gibi 2024’te de neden 15 Nisan’ı tercih ettiğini merak ediyorum.
Beş yıl önce 31 Mart 2019’daki seçime AK Parti’nin itirazı nedeniyle mazbatasını 15 Nisan’da almasını anlıyorum.
İzmit Belediye Başkan ve meclis üyeleri seçimlerine itiraz olmamasına rağmen kesin sonuçların ilanının gecikme ve mazbatanın 15 Nisan’a sarkmasını anlam veremiyorum.
Mazbatalar verildiğine, meclis de çalışmaya başlayacağına göre gelelim Başkan Hanım’ın mazbatasını aldığı gün ilk açıklamasına, “Kimseyi ayırmadan, partizanlık yapmadan, kibirle yaklaşmadan, var gücümüzle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu dönem meclis çoğunluğuyla birlikte bugün ikinci dönemimize ‘Bismillah’ diyoruz”.
“Devr-i Sabık yaratmayacağım, partizanlık yapmayacağım, şeffaf olacağım” benzer cümleleri 15 Nisan 209’da da söyleyen Fatma Hanımın samimi olduğuna ve olacağına inanmıyorum.
Meclis çoğunluğuna sahip olsa da yine bakanlıklardan onay alamadığını söyleyerek mağduru oynamaya devam edecektir.
İLK İCRAAT 170 MİLYON KREDİDeğerli okurlarım,
İzmit Belediye Meclisi, 20 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de 32 maddelik gündemle toplanacak.
CHP’li üyelerin oylarıyla iki başkan vekili, iki katip ve komisyon üyelerini seçecek.
Gündem maddelerine bakılırsa ikinci döneme, meclis çoğunluğu ile “Devr-i Sabık” yaratarak başlayacak.
Önceki dönemde meclisten geçiremediği araç alımıyla ilgili 125 milyon TL’lik kredi talebini 170 milyon olarak güncelleyerek meclise getirecek.
İzmit Belediyesi kafelerini, çay bahçelerini ve kent lokantasını işleten, şirketin parasını bol keseden harcayan belediye iştiraki SARBAŞ’ın zararını karşılamak için sermaye artırımı yapacak.
Sonuçta, meclis çoğunluğuna sahip olan Başkan Hanım, istediği kararı kararı çıkartacağına, istediği yetkiyi alacağına göre faturayı önceki beş yılda olduğu gibi yine İzmitliler ödeyecek.
******
10 yıl sonra Türkiye’deDeğerli okurlarım,
Seçim ve bayramın ardından yaşam normale dönerken gündem turizmin önemli kaynaklarından ulusal ve uluslararası fuarlarla festivaller olacak gibi görünüyor.
Geliniz zaman tünelinde yolculuk yaparak fuar ve festivalleri hatırlayalım;
Bir: İlk hatırladığım; çok kanallı özel televizyonlar döneminin başladığı 1990’lı yıllara kadar 1963 yılında ziyaret ettiğim Türkiye’nin en köklü ve en kapsamlı İzmir Enternasyonal Kültür ve Eğlence Fuarı.
İki: 1980 sonrası bir dönem yöneticilik yaptığım Eğlence ağırlıklı Kocaeli Sanayi Fuarı.
Üç: Yüzlerce yayınevi, sahafın yer aldığı söyleşiler, dinletiler, konserler ve imza günlerinin düzenlendiği bu yıl kapılarını 14. Kez “Kağıttan Dünyaların Keşfi” sloganı ile açmaya hazırlanan ve en çok ziyaret edilen Kocaeli Kitap Fuarı.
Dört: İstanbul, Anadolu ve Osmanlı coğrafyasından derlenen 126 maket eserin sergilendiği İstanbul’daki Miniatürk.
Beş: Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi Tüyap. Santek, Expo, Teknofest, Kariyer, İhtisas, Gastronomi, İhtisas Fuarları ve festivaller.
Altı: Henüz ziyaret edemediğim IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions).
10 YIL SONRA TÜRKİYE’DEDeğerli okurlarım,
Dünyanın en büyük uluslararası eğlence ve tema parklarını bırakın ziyaret etmeyi varlığından da haberdar değildim.
Dilovası GEBKİM OSB’de üretim yapan eğlence sektörü ve su parklarında dünyanın sayılı üretici firmalarından olan Polin Waterparks Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Şöhret Pakiş anlatınca öğrendim.
Uluslararası Eğlence Parkları ve Programları Birliği IAAPA’nın (International Association of Amusement Parks and Attractions) yaklaşık 10 yıl sonra Türkiye’de Bahar Zirvesine ev sahipliği yapacağı davetiyesi gönderince bilgi sahibi oldum.
Başarılı iş kadını Pakiş, eğlence endüstrisinin küresel birliği IAAPA’nın 24-25 Nisan tarihlerinde Antalya’da dünyanın en büyük tema parklarından The Land of Legends'da düzenleyeceği Türkiye’nin Eğlence Sektörünün konuşulacağı Bahar Zirvesinin açılış konuşmasını yapacak.
Tema Parkları ülkelerin turizm gelirine önemli bir kaynak oluşturmanın yanında ailelerin eğlenceli ve eğitici vakit geçireceklerini söyleyen Şöhret Pakiş, “10 yıl önce eğlence sektörünün önde gelen isimlerini İstanbul’da ağırlayan dünyanın en büyük uluslararası eğlence ve tema parkları birliği IAAPA Antalya’da 24-25 Nisan tarihlerinde Bahar Zirvesin için toplanacak. Dünyanın en büyük eğlence parkları üretici, satıcı ve işletmecileri buluşturacak tema, eğlence, aqua park ve müzeleri yöneticileri katılacak. 2019’da ziyaretçi rekoru kırdı, 2020’de pandemi yasakları nedeniyle en büyük düşüşü yaşadı, 2022 ve 2023’de toparlandı, 2024’te fuar alanı tamamen dolarken 100 firma sıra bekliyor. İnsanların koşa koşa gittiği Antalya’da başlayacak  IAAPA’nın 2019’daki rakamları geçerek rekor kırmasını bekliyoruz” dedi.
10 yıl aradan sonra Türki’ye gelen ve 24 Nisan’da Antalya’da başlayacak eğlence endüstrisinin küresel birliği IAAPA’nın açılış konuşmasını yapacak olan Şöhret Pakiş’e başarılar diliyorum.
ŞÖHRET PAKİŞ KİMDİR?Başarılı iş kadını Şöhret Pakiş, Dilovası GEBKİM OSB’de faaliyet gösteren dünyanın en önemli su parkı üreticilerinden Polin Wateparks Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü yapıyor.
Türkiye Eğlence Parkları Derneği (TEPEA) Yönetim Kurulu üyesi, Rekreasyon ve Su Parkları Komite Başkanı, Global Marka İletişim Uzmanı başarılı iş kadını olarak merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Dünya Su Parkları Birliği (World Waterpark Association ) tarafından su parkı sektörüne
katkılarından ve başarılarından dolayı verdiği sektörün en prestijli ödülü ’Executive Board Award’a Avrupa’dan ve Türkiye’den layık görülen ilk kadın yönetici oldu.
Türkiye Eğlence Parkları Derneği” TEPEA Yönetim Kurulu üyesi olan Pakiş, dünyanın en büyük atraksiyon ve rekreasyon organizasyonu olan Amerika merkezli “International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA)’ın Avrupa komitesinin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu bölgelerini de kapsayan IAAPA EMEA bölgesi yönetiminde ilk ve tek Türk yönetici olarak görev yaptı.

YORUM YAZ