Hürriyet’in satmadığı bir mezarlık kalmıştı!

28.04.2024 - Pazar 19:13

Değerli okurlarım,
31 Mart’ta başkan seçilen CHP’liler bugünlerde AK Parti’den devraldıkları belediyelerin borçlarını konuşuyor, belediyeye rakamlar yazılı afişleri asıyor..
Bazı başkanlar da belediyedeki lüks eşyaları borç ödemek için ihale ile satacaklarını söylüyor.
CHP’lilerin AK Parti’den devraldıkları belediye borçları tamam da ikinci dönem başkan seçilen CHP’li belediyelerin borçlarını kimse konuşmuyor.
İkinci dönem başkan seçilen CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in borcunun yaklaşık 1 milyar TL olduğundan, aralarında İBB İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (21 milyon TL) olduğu belediyeden alacaklılar tarafından faizi ile yaklaşık 100 TL’lik İlamsız İcra Takipleri başlatıldığını kimse sorgulamıyor.

Başkan Hürriyet yakınındaki insanları ve belediyenin mülklerini birinci 5 yılda sattığı yetmezmiş gibi ikinci 5 yılda da satmaya devam ediyor.
Birinci beş yılda kavga ederek, mağduru oynayarak sattığı yerleri ikince beş yılda çoğunluğu ele geçirdiği meclisten geçirerek ilk beş yılın rövanşını alıyor.
İnancımızın ve kültürümüzün bir parçası olan, Arapçada “ölünün gömüldüğü yer” anlamına gelen mezarlık dahil köylünün mahkeme kararlarıyla sahip olduğu arsaları satıyor.
Geçmişte “Borçlarını ödemek, halk ekmek fabrikası ve sosyal tesis yapmak” için arsaları satan ama sözünde durmayan “Hırçın siyasetçi başkan” yeni dönemin ilk meclis toplantısında dönümlerce arsa ve tarlayı satmak için köylere “mezat salonu” kurmaya hazırlanıyor.
Tamamı kendi dönemine ait SGK, vergi, esnaf borçlarını unutup tasarruf genelgesi yayınlayacağını söyleyen genel başkan Özgür Özel’in karşısına geçip, “Sayın genel başkanım, ben 2019’dan buyana makam aracı olarak kocamın kazandığı parayla yakıtını doldurduğum özel aracımı kullanıyorum” diyerek her zamanki gibi “aferin!” alırsa hiç şaşmam.
ÖNCEKİ DÖNEMDE SATTIKLARIDeğerli okurlarım,
Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in önümüzdeki günlerde ihale ile satacağı köy mezarlığı, imam evi, okul yeri, meydan, arsa, tarla, bahçeye geçmeden önce önceki dönemde satmak isteyip de satamadıklarını hatırlayalım;
BİR: Önceki başkan Nevzat Doğan’ın devrettiği toplam 117 Vadi İzmit Evlerini (23 adet 1+1, 43 adet 2+1, 33 adet 3+1, 9 adet 3+1 dubleks, 7 adet 4+1 dubleks, 2 adet villa ve 6 iş yeri) sata sata bitiremedi, kalanlarını da bu dönemde satmayı planlıyor.
İKİ: Körfez Mahallesinde bin  500 ve 3 bin 95 metrekarelik merkezi iş iş alanını 50 milyon TL, Sanayi Mahallesi Gölcük yolu üzerinde 2.5 dönüm arsayı 15 milyon TL’ye sattı.
ÜÇ: Halk ekmek ve Halk Süt fabrikası, sosyal tesis yapmak için meclisten yetki alarak sattığını arazilerin parasını nereye harcadığı bilinmediği gibisöz verdiği projeleri de yapmadı.
DÖRT: Yaşlıların kalması için yapılan huzurevi inşaat alanında kalan 350 metrekare arsa için Kocaeli Valiliğinden 350 bin TL talep etti. Valiliğin para yerine Ambarcı Mahallesinde (köyü) 2 yıl içinde sosyal ve kültür projesi yapmak koşuluyla 4 bin metrekare hazine arazisine çivi çakmadığı için iptal edildi.
BEŞ: Belediyeye araç almak amacıyla köylerdeki yaklaşık 113 adet, 350 dönüm mezarlık, imam evi, köylü mera alanlarını yaklaşık 400 milyon TL karşılığı satma talebi belediye meclisinin AK Parti üyelerine belediye kasasına girecek parayı nerede harcayacağı konusunda “şeffaf ve dürüst” davranmadığın gerekçesiyle izin verilmedi.
ALTI: Haziran 2023’te Kabaoğlu Mahallesi’nde 199 ada 3 parsel ve 144 ada 8 parseldeki iki adet taşınmazın satış talebi de “dürüst ve şeffaf” davranmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.
gündeme geldi.
YEDİ: Başkan Hürriyet, 5 yılda ne kadar taşınmaz sattığını, belediye kasasına ne kadar para girdiğini ve nerelerde kullandığı nı bugüne kadar kamuoyu ile paylaşmadı.
MEZARLIK VE 400 DÖNÜM ARSADeğerli okurlarım,
İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, 31 Mart’ta meclis çoğunluğunu da kazanınca “Güç ve Zafer Sarhoşluğu” yaşamaya başladı.
Belediye Meclisinin ilk toplantısının yapıldığı 20 Nisan’da önceki dönemde meclisten geçiremediği 113 adet, 350 dönüm mezarlık, imam evi, köylü mera alanlarının satışını güncelleyerek meclise getirdi.
Mecliste çoğunluğa sahip CHP üyelerinin oylarıyla 113 adet, 350 dönüm mezarlık, imam evi, köylü mera alanlarının satışı için başkan Hürriyet’e yetki verili.
Başkan Hanım, önümüzdeki günlerde ihale ile satacağı taşınmazlardan 500 milyon TL’den fazla gelir bekliyor.
Tamam da taşınmazlardan elde edeceği geliri nereye harcayacağını önceki yıllarda sattığı taşınmazlardan elde ettiği geliri nerelere harcadığını bilmeyen AK Partili meclis üyeleri gibi CHP’li meclis üyeleri de bilmiyor.
Köy merasını satmasını anlıyorum da İnancımızın ve kültürümüzün bir parçası olan, Arapçada “ölünün gömüldüğü yer” anlamına gelen mezarlıkların ve köylünün toplandığı meydanları ve köylünün mahkeme kararıyla aldığı arsaları satmasını anlayamıyorum.
HANGİ KÖYDE NE SATACAKDeğerli okurlarım,
Gelelim, Fatma Hanımın İzmit’te hangi mahalle ve köyde ne kadar taşınmaz satacağına;
Alikahya’da 1.200, Arızlı’da 5.500, Körfez’de2.500, Gündoğdu’da 212, Cedit’te 12.200, Yenimahalle’de 464, Akmeşe’de 958, Çayırköy 3.882, Çubuklu Bala’da 17.765, Arpalık İhsaniye’de 18.592, Ambarcı’da 1.062, Karaabdülbaki50.968, Kaynarca’da 41.465, Kozluca’da 25.189, Sarışeyh’de 51.094, Şahinler’de 16.137, Yen ice’de 13.190, AK Parti Başkan adayı Muharrem Tutuş’un köyü Yassıbağ’da 3.110 metrekare taşınmaz böyle devam ediyor.

SONUÇ: 31 Mart’ta başkan seçilen CHP’liler bugünlerde AK Parti’den devraldıkları belediyelerin borçlarını konuşuyor. Ama İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet gibi kinci dönem başkan seçilen CHP’li belediyelerin borçlarını kimse konuşmuyor. İzmit Belediyesinin yaklaşık 1 milyar TL borcunu, aralarında İBB İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (21 milyon TL) olduğu alacaklıların yaklaşık 100 TL’lik İlamsız İcra Takipleri başlatıldığını kimse sorgulamıyor. Fatma Hanımın yeni dönemde113 adet, 350 dönüm mezarlık, imam evi, köylü mera alanlarının satış için CHP’lilerin oylarıyla satış yetkisi aldığını söylemiyor.

YORUM YAZ