İstihare Duası Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı

28.04.2024 - Pazar 23:13

Evlilik için istihare duası sıkça okunan bir duadır. Evlenme çağında olanlar, bu duayı okuyarak ve istihare namazı kılarak Allah’a kendileri için hayırlı olanı sorar. 
İstihare Duası Arapça OkunuşuPeygamberimizin İstihare duası Arapça haliyle aşağıdaki gibidir:
Allahumme innî estehîru-ke bi-ilmike ve estakdiruke bi-kudratike ve es'eluke min-fadlike'l-azîm.Fe-inneke takdiru velâ akdiru ve ta'lemu velâ a'lemu ve ente al-lâmu'l-ğuyub.Allahumme in kunte ta'lemu en-ne hâza'l-emra hayrun lî fî-dînî ve meâşî ve akıbeti emri (âcili emıî ve âcilihî) fakdurhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh.Ve in kunte ta'lemu enne hâzâ'l-emre şerrun lî fi dînî ve meâşî ve akıbeti emri (âcili emıî ve âcilihî) fasrifhu annî vasrifnî anhu vakdur liye'l-hayra haysu kâne summe ardınî bih.İstihare Duası Türkçe AnlamıEvlilik için istihare duası Diyanet Türkçe anlamı ile aşağıdaki gibidir:
"Allah'ım, ilminle istişare ediyorum, kudretinle kadir kılıyorum, sana büyük lütuflarından diliyorum. Şüphesiz sen her şeyi takdir edersin, ben ise takdir etmem. Sen her şeyi bilirsin, ben ise bilmiyorum ve gizli olanı ancak sen bilirsin.
Allah'ım, eğer bu işin benim için dinim, dünyam ve sonum açısından hayırlı olduğunu biliyorsan, onu bana takdir et ve bana kolaylaştır, sonra da onu bana bereketli kıl. Eğer bu işin benim için dinim, dünyam ve sonum açısından kötü olduğunu biliyorsan, onu benden uzaklaştır, beni ondan uzaklaştır, ve benim için hayırlı olanı nerede ise, onu bana takdir et ve ardınca beni onunla memnun kıl."
İstihareye Nasıl Yatılır?İstihareye yatmak isteyen veya bu konuda düşünenler genellikle pek çok soruya cevap ararlar. İşte istihareye yatmak ile ilgili bilinmesi gerekenler:
İstihareye yatmak, İslam'da bir sünnettir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) sık sık istihareye yatardı ve Müslümanlar da yapacakları her iş için istihareye yatabilirler.İstihare namazı kılınıp, duası da yapıldıktan sonra, eğer gerekli değilse hiç konuşulmamalıdır. Abdestli bir şekilde, kıbleye dönük olarak yatağa yatılır.7 defa okunan istihare duası, genellikle 7 gün boyunca devam eder. Bu süre zarfında rüya görülsün veya görülmesin, beklenmelidir.Eğer rüya görülürse, beyaz veya yeşil renk hayra, siyah veya kırmızı renk ise şerre alamet eder.Ancak rüyada bir işaret alınmazsa, uyandıktan sonraki hissiyatınıza göre hareket etmelisiniz.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ