İyi ki varsınız cankurtaranlar… KOSKEM 5 günde 265 kişiyi kurtardı

20.06.2024 - Perşembe 20:13

SAHİLLER HİÇ BOŞ KALMADIKocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi’nin (KOSKEM) 15 Haziran’da sezonu açmasıyla beraber gerçekleşen Kurban Bayramı tatili ile Kocaelililer başta olmak üzere çevre illerden binlerce vatandaş sahillere akın etti. 4 günlük resmi tatilin sonuna gelinirken yaz tatili için Kandıra sahillerinde yoğunluk bir gün bile azalmadı. Sahillerdeki yoğunluğun yanı sıra bölgede bulunan her boşluğa çadır kurularak konaklama ihtiyacının giderilmeye çalışıldığı görüldü.
13 SAHİLDE GÖREVDELERKocaeli’deki 13 sahilde görev yapan KOSKEM ekipleri, sezon açılışı itibari ile 5 günde 265 kişiyi boğulmaktan kurtarırken Kocaeli Valiliği’nin denize girişi yasakladığı bölge ve zamanlarda 2 vatandaş boğularak hayatını kaybetti. Kandıra’da bulunan oteller ve konaklama alanları da kapasitelerini doldururken kendi araç ve karavanları ile bölgeye gelen kampçıların kamp alanları başta olmak üzere sahile yakın noktalara çadırlarını kurduğu görüldü.
ESNAF PARA KAZANMAYA BAŞLADIİlçe merkezinde deniz malzemeleri satan esnafın dükkanları yoğun ilgi gördü. Kış mevsiminin ardından sahiller dolmaya başlarken, bölge esnafı da satış yaparak para kazandığı günlere erişti. Sahillerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait şezlong ve şemsiyeler de her gün tamamen dolarken, birçok vatandaşın kişisel şemsiyesi ve sandalyeleri sahil boyunca renkli görüntüler ortaya çıkarıyor.
5 GÜNDE 2 KİŞİ BOĞULDUKOSKEM cankurtaranlarının olmadığı bölgelerde ve çalışma saatleri dışarısında denize girilmemesi yönünde uyarıları dinlemeyen 2 vatandaş bayram tatilinde hayatını kaybederken KOSKEM tarafından sezon açılışı üzerinden geçen sadece 5 günde 265 kişi boğulmaktan kurtarıldı.
HAFTANIN 7 GÜNÜ HİZMET VARKOSKEM’in Kandıra Cebeci, Kovanağzı, Kumcağız, Miço (Kadınlar Plajı), Kerpe, Sarısu Seyrek, Bağırganlı, Karamürsel-Altınkemer, Ereğli Defne sahilinde, Darıca Sahili, Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajında 170 kişilik ekibi haftanın 5 günü 10.00-18.00, cumartesi ve pazar günü ise 09.00-19.00 saatleri arasında görev yapıyor.

YORUM YAZ