İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur yaklaşan kurultay sürecini değerlendirdi: İl başkanlarına baskı yok

14.04.2024 - Pazar 17:14

AKŞENER’İN ADAYLIĞI Yerel Seçimlerde beklediği başarıyı elde edemeyen İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener olağanüstü seçimli kurultay kararı alarak aday olmayacağını ilan etmişti. Akşener’in aday olması için parti içerisinden destekler devam ederken il başkanlarına geri dön çağrısı için baskı yapıldığı iddiaları da ortalığı karıştırdı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, kongre ve lider Akşener’in adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Acur, İYİ Parti’nin demokratik bir şekilde önemli bir süreçten geçtiğini söyleyerek, Kocaeli Teşkilatları üzerinde herhangi bir adaya karşı yönlendirmede bulunmadığını ifade etti. Akşener için baskı yapılmadığına dikkat çeken Acur, Akşener’in memleketi Kocaeli için “Kendisi nasıl bir sonuç arzu ederse Kocaeli’den o sonuç çıkar” dedi.
GÜVEN SORUNU YOKAcur, parti içi gelişmeleri değerlendirerek şunları söyledi: “İl başkanlarımız arasında Meral Akşener’in genel başkanlığı bırakmaması yönünde konuşmalar geçiyor, görüş belirtiliyor fakat bu bir yerden mesaj alarak yapılmıyor. Herhangi bir genel başkan yardımcısı ya da üst yetkiliden ‘Genel başkana gidin de aldığı karardan kendisini vazgeçirin’ tarzında söylem söz konusu değil. Partimiz içerisinde herhangi bir güven sorunu yok, partimiz demokratik bir şekilde önemli bir süreçten geçiyor.
YÖNLENDİRMEYECEĞİMKongre kararını genel başkanımız aldı, bu konu hakkında bir şey söylemek pek de doğru olmaz. Seçimli olağanüstü genel kurulda Kocaeli Teşkilatı’nı il başkanı olarak adaylardan birine yönlendirme gibi bir durumum olmayacak, burası Genel Başkanımız Meral Akşener’in memleketi ve kendisi nasıl bir sonuç arzu ederse Kocaeli’den o sonuç çıkar. Bu sürecin sonrasında, yerel seçim öncesi alınmış olan hür ve müstakil siyaset kararının devam etmesi gerektiği kanaatindeyim.
AKŞENER’E KIRGIN DEĞİLİMİYİ Parti Kocaeli İl Başkanı olarak genel başkana kırgın değilim, genel başkana ne gibi bir kırgınlığım olabilir? Teşkilatımız içerisinde de hiçbir arkadaşımızın kırgınlığı söz konusu değil. Yerel seçimde seçmen sandığa gitti ve iradesini ortaya koydu, olan bu. Bundan dolayı genel başkana ya da seçmene bir kırgınlık olamaz. Bir siyasi partinin genel başkanı neden başka bir siyasi partinin iç meselesi hakkında konuşur! Tüm liderler kendi partileri hakkında konuşmalı, doğrusu budur. Bir genel başkan başka diğer bir partinin meselesi hakkında konuşmamalıdır.”
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ