İzmit Belediyesi tekzip gönderdi

05.06.2024 - Çarşamba 19:13

Değerli okurlarım,
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kararlarıyla ilgili son beş yılda yüzlerce yazı yazdım.
Başkan Hanımın yanlışlarını eleştirirken açıklama yapmaya çağırdım.
Yazdıklarım gerçek ve belgeli olduğunu bildiğinden açıklama yapmaya cesaret edemezken nasıl olduysa İzmit Belediye Başkanlığı Vekili Av. Selin Evren aracılığıyla “tekzip” gönderdi.
Düzeltme hakkının kullanılmasına saygılı olduğumdan mahkemeden gelen düzeltme, tekzip metinlerini kullandım.
Noter aracılığıyla gönderilen düzeltme metinlerini kullanmadım.
Ama değerli Başkanımızın ilk kez düzeltme metni göndermesi karşısında ben de yarım asırdır sürdürdüğüm geleneği bir defalık bozacağım ve tekzip metnini aynen yayınlayacağım.
 
 
 
 TEKZİBİ BİLE BECEREMEDİDeğerli okurlarım,
Beş yılda yazdıklarımın tamamını kabul eden, ilk ve tek düzeltme yazısı göndererek “milli” olmamı sağladığı için Başkan Hanıma teşekkür ediyorum. Geliniz her satırı yanlışlarla dolu, gerçeği yansıtmayan tekzip metni ile ilgili doğruları hatırlayalım;
BİR: Tekzip metninin ilk cümlesinde, “İş bu haber metninde ele alınan hiçbir beyan somut gerçeği yansıtmamaktadır” yazıyor.
Tamam da tekzip edilen 8 Mayıs tarihli yazımdaki,
“ İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin İzmit Belediyesinden icra marifetiyle tahsil edeceği rakamın
21 milyon 143 bin 728,79 TL olduğuna dikkat çekmiştim.
İzmit Meslek Edindirme Kursları (İZMEK) için alınan masa üstü dikiş makinesi ve malzemeler için İstanbul Fatih’te faaliyet gösteren Sevmak Dikiş Makina ve Yedek Parçaları İth. Tic. Ltd. Şti’nin kestiği 750 Bin TL faturanın ödenmeyen 599 bin 952 TL için İcrada Alacaklı Takip başlatıldığı iddia ediliyor” cümlelerini nereye koyacağız?
Madem yazılanların tamamı gerçeği yansıtmıyor bu cümleleri neden tekzip etmediniz?
İKİ: Tekzip edilen bir diğer cümle, “Nitekim Yasin isimli sporcunun 12.155.00 USD alacağı olduğu hususunda gerçeği yansıtmayan asılsız iddialardan biridir. Tamamen asılsız iddialardan oluşan iş bu yazının tarafımızca kabulü mümkün değildir”.
İzmit Belediye Başkanlığı Vekili Av. Selin Evren tekzip metnini göndermeden önce belediye hukuk işlerince hazırlanan “ 2023 YILINDA İLAMSIZ İCRA ALACAKLILARI” listesini incelemiş olsaydı ya da avukat Hakan Tuzcuoğlu’nun müvekkili Belediyespor Gençlik Kulübü futbolcusu Muhammed Yasin Konyalı’nın 12.195.00 USD alacağın tahsili için Kocaeli İcra Dairesinde 2023/136396 no ile “İLAMSIZ İCRA TAKİBİ” başlattığını okumuş olsaydı tekzip metnine, “Gerçeği yansıtmayan asılsız iddialardan biridir” yazmazdı.
ÜÇ: Leyla Hanım Belgeseli le ilgili iddialar İçişleri Bakanlığı müfettişlerince soruşturulduğu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “soruşturma izni” verdiğinden  tekrar gündeme taşımayacağım. Av. Selin Evren gerçeği öğrenmek istiyorsa vekilliğini yaptığı belediyenin Leyla Hanım Belgeseli için kimlere ne zaman ne kadar ödeme yaptıklarını açıklasın.
DÖRT: Karışık olan bir diğer konu, Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu’na ödenen 35 bin TL ile ilgili “Başkan, Tekelioğlu’na borç taktığı iddiası gerçeğe aykı olup ne bir borç ne de icra takibi mevcuttu” cümle.
Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu hakkında İcra Takibi başlatılmadığı doğru olabilir.
Ancak İzmit Belediyesinin yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun “YAPABİLİRSİN” kitabıyla ilgili kimin yaklaşık 35 bin TL fatura kestiğini, alacağını alamayınca İlamsız Takip başlattığını yarın anlatacağım.
Umarım, Başkan Hürriyet, düzeltme metni (tekzip) gönderdiğine pişman olmaz.
SONUÇ: İzmit Belediye Başkanlığı Vekili Av. Selin Evren imzasıyla noter marifetiyle gönderilen tekzip metninde 8 Mayıs’ta yazdıklarımın hiçbirinin somut gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor. 31 Mart’ta ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Fatma Kaplan Hürriyet sadece 3 konuyla ilgili düzeltme metni gönderirken son beş yılda yazdığım, eleştirdiğim onlarca yazının tamamının gerçek olduğunu kabul etmiş oldu.
 

YORUM YAZ