İzmit Belediyesi’nde son meclis Meclis üyeleri helallik istedi

05.03.2024 - Salı 16:14

SOYDABAŞ VE ÇAKIR YER DEĞİŞTİRDİİzmit Belediyesi meclis üyeleri 31 Mart Yerel seçimleri öncesi gerçekleşen son toplantıya katıldı. İzmit Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı İzmit Belediyesi’nde İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca başkanlığında gerçekleşti. 5 yıllık görev süresinin sonuna gelen meclis üyeleri yaptığı veda konuşmalarında meclis üyelerine, belediye bürokratlarına, çalışma arkadaşlarına ve İzmitlilere teşekkür ederek, helallik istedi. Mecliste parti grup fotoğrafları çekilirken AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Soydabaş Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu ile, CHP’li Meclis Üyesi Nejat Çakır ise AK Parti grubunun yanına geçerek poz verdi.
 Meclis üyeleri son mecliste helallik isteyerek veda konuşmalarını yaptı;
CHP İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, “5 yıl birlite görev yaptığımız bu şehrin parlemantosuna teşekkür ediyoruz. Ortak gayemizin bu şehre daha iyi bir hizmet yapmak olduğunu biliyorum ve bu yüzden gönlüm çok rahat. Eğer gönlünü kırdığım, üzdüğüm arkadaşlar olduysa bana haklarını helal etmelerini istiyorum benim varsa ben helal ediyorum. Biz dönem arkadaşıyız. Hepinizi tanımaktan çok mutlu oldum en ufak bir eseri bile beraber yapabilmek çok güzeldi” şeklinde konuştu.
HELALLİK İSTEYECEĞİMİZ MİLLETTİRAK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, “Sınırlı süre ile burada misafir olduk. Milletin bize verdiği 5 yıllık zaman içerisinde devletin imkanlarını milletin menfaati için kullandık. Uyumlu bir meclis olarak çalıştık. Süre içerisinde birbirimize bağırdığımız oldu. Benden yana gönül kırgınlığı yok, meclis üye arkadaşlarımızın da aynı olduğunu düşünüyorum. Helallik isteyeceğimiz asıl millet, 31 Mart yerel seçimlerinde de bunu göreceğiz.
SATAŞMA DEĞİL FARKLI BAKIŞ AÇISICHP İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Necat Çakır, “Tüm arkadaşlarımı canla başla selamlıyorum. Ben 6. Belediye başkanı ile çalışıyorum. Nihayetinde bu dönem içerisinde Fatma Başkan ve siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımla 60 ay birlikte olduk. Meclislerin yapılışı sırasında birbirimize sataştığımız durumlar tabii ki de oldu. Bu sataşma değil farklı bakış açıları ortaya koymak oluyor. An itibariyle kırıcı bir ifadede bulunduysam özür diliyorum. Ben biliyorum ki tüm arkadaşlarımızın niyeti İzmit için daha güzel şeylerin yapılmasıydı. Nihayetinde 5 yıllık bir süre için buradaydık. Temel amacımız İzmit halkı. Bu amacın bazılarını yerine getirerememş olabiliriz ama yeni gelecek olan arkadaşın tamamlayacağına inanıyorum. Ben de hakkımı helal ediyorum” şeklinde konuştu.
İLK HEYECANLI GÜNÜMÜZÜ HATIRLIYORUMMHP Grup Başkanvekili Engin Duymaz, “5 yıl oldu ilk geldiğimiz heyecanlı günü hatırlıyorum. Aynı heyecan duruyor. Herkesi tanımaktan onur duydum. Hepinizi tanıdığım için mutlu oldum. Bazılarını üzmüşümdür bazılarını kırmışımdır belki eğer benden yana bir sıkıntı olduysa özür diliyorum hakkınızı helal edin” dedi.
HÜRRİYET’E HAKKIMI HELAL ETMİYORUMAK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Şener İnce, “Ben herkese hakkımı helal ediyorum ancak birlikte görev yaptığım Fatma Kaplan Hürriyet’e hakkımı helal etmiyorum. Fatma Başkana hakkımı helal etmiyorum çünkü bu şehirde benimle ilgili çok uçuk şeyler söyledi. Davamı da açtım kazandım zaten. Şahsımı incitecek cümlelerle kamuoyunu meşgül eden çok fazla şeyler söyledi” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ