Jandarma Komandoların gösterisi nefes kesti!

15.06.2024 - Cumartesi 01:14

GENİŞ KATILIM OLDUJandarma Genel Komutanlığı'nın 185'inci kuruluş yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nda geniş katılımla kutlandı. Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Büyükşehir  Belediye Başkanvekili Berna Abiş, Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, KOÜ Rektörü Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk,  Kocaeli Asker Alma Bölge Başkanvekili Personel Yarbay Ömer Kodaman, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, şehit yakınları gazi ve gazi yakınları ile askeri personeller, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve özel gereksinimli çocuklar katıldı.
“BAŞARILARLA DOLU 185 YILA SAHİP”Törende konuşan Kocaeli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, “Başarılarla dolu 185 yıllık bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kurulduğu günden bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş.  Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütünlüğünün korunması milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması için ulusunun güvenini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler var olan güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek azim ve kararlılığındayız”dedi.
“FEDAKARLIKLARI VE KAHRAMANLIKLARI”Vali Seddar Yavuz, “Jandarma Teşkilatı ülkemizde en yaygın olan kurumlardan bir tanesi.  Biz Jandarma teşkilatımızla, emniyet teşkilatımızla en yakın çalışan, onların fedakarlıklarını, ortaya koydukları kahramanlıkları en iyi bilen meslek grubundan bir tanesiyiz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk milleti Ve Türk Vatanı diye bir derdimiz var, sevdamız var. Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve ilelebet payidar kılmaya yemin ettiğimiz ant içtiğiniz bu devleti hep beraber daha refah içinde yaşatacağız. Evlatlarımızın her birini elinden sımsıkı tutacak ve geleceğe hazırlayacağız.”ifadelerini kullandı. Törende, çeşitli spor dallarında ve yarışmalarda başarılı olan öğrencilere madalya ve hediye takdim edildi. Jandarma Marşı'nın okunması ve geçit töreninin ardından Jandarma Komando Asayiş Timlerinin gösterisi nefes kesti.

YORUM YAZ