Kağıtspor için kader günü

19.04.2024 - Cuma 19:13

KAZANSA DA OLMAYABİLİRKağıtspor, son haftaya küme düşme korkusunu çok yakından hissederek giriyor. Önceki gün Çayırova evinde Konya’ya kaybedince son haftada 4 takım aynı puanla girdi. Ligden düşecek takımı üçlü-dörtlü, hatta beşli averaj belirleyecek gibi gözüküyor. Mavi-Beyazlılara içerde Play-Off mücadelesi veren Balıkesir Büyükşehir’e kaybederse kesin olarak düşüyor. Temsilcimize ligde kalabilmesi için galibiyet bile yetmeyebilir. Üçlü-dörtlü, beşli averajda kötü durumda olan Kağıtspor’un kümede kalabilmesi için kendisinin kazanmasının yanında Harem, Kapaklı, Konya ve Ormanspor’dan en az ikisinin de kaybetmesi gerekiyor.
LİGİN ALT KISMI KARIŞIKAralarında temsilcimiz Kağıtspor’un da bulunduğu tam 5 takım son maçlara düşme korkusuyla giriyor. 46 puanlı Kapaklı ile 45 puanlı Ormanspor, Haremspor, Konyaspor ve Kağıtspor’dan üçü sevinecek, ikisi ise 2.Lig’e düşecek. Son hafta Kapaklı dışındaki düşme adaylarının maçları Play-Off mücadelesi yapan takımlarla. Kapaklı ikinciliği garantileyen Sigortam Net ile oynayacak. Statü gereği ligde iki veya fazla takımın puan eşitliği halinde öncelikle o takımların kendi aralarındaki maçlara bakılıyor. 5 aday takımın aralarındaki maçlarda en iyi durumda olan Ormanspor, en kötüsü Kapaklıspor. Kağıtspor da en kötü ikinci takım konumunda. 1 puan önde olan Kapaklı son maçını kazanırsa otomatikman ligde kalacak.
MAĞLUBİYET GEREKLİDiğer takımlar kazanır veya kaybederse ligi aynı puanda bitirecek. Kapaklı devreden çıkar, iş dörtlü averaj hesabına kalırsa Ormanspor ile Haremspor kalıyor, Kağıt ile Konya küme düşecek.Mavi-Beyazlı ekibimiz ikili averajda Harem ile Kapaklı’ya üstün. Bu üç takım ligi eşit puanla bitirir iş üçlü averaja kalırsa Haremspor kurtarıyor, Kağıt ile Kapaklı küme düşüyor. Özetle son hafta evinde Play-Off mücadelesi veren Balıkesir Büyükşehir ile karşılayacak olan Kağıtspor kaybederse rakiplerin maçlarına bakılmaksınız bir alt lige düşüyor.  Temsilcimizin üçlü, dörtlü, beşli averajla kötü olduğu için kazansa bile düşme durumu var. Temsilcimizin ligde kalabilmesi için kendisinin kazanması, Harem, Orman, Kapaklı ve Konya’dan en az ikisinin kaybetmesi gerekiyor.
Kaynak: Spor Servisi

YORUM YAZ