Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Alımı Başvuru 2024: 25 Bin Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Ne Zaman, Başvuru Şartları Neler?

04.06.2024 - Salı 10:14

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2024 Yılı 2. Dönem Uzman Erbaş Temini Başvuru Kılavuzu yayımlandı. Başvurular, MSB'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak ve 30 Haziran saat 23.59'da sona erecek. Peki Kara Kuvvetleri uzman erbaş başvurusu nasıl yapılır?, Uzman erbaş kimler başvurabilir?, Kara Kuvvetleri uzman erbaş Alacak mı?, 2024 Kara Kuvvetleri uzman çavuş alımı olacak mı? İşte, Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı hakkında merak edilen detaylar ve başvuru şartları...
MSB 25 Bin Uzaman Erbaş Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?Milli Savunma Bakanlığı'nın belirlediği kontenjanlar doğrultusunda "piyade, tank, topçu, hava savunma, istihkam, muhabere, ulaştırma, bakım, ikmal, mühimmat, sıhhiye ve veteriner" sınıflarında uzman erbaş temin edilecek. İşte başvuru için gerekli şartlar:
Türk vatandaşı ve erkek olmak,2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak,Uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmalı), uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmalı),Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (03 Haziran 2019 tarihi ve sonrasında terhis olanlar başvurabilir).Başvuru şartlarının tamamını ve başvuru kılavuzunu incelemek için tıklayın.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ