Kara para aklamadan tutuklanan Dilan Polat'a bir dava daha açıldı

14.04.2024 - Pazar 18:16

Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre, kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Dilan Polat'a bir dava daha açıldı. Cezaevine girmeden önce sosyal medya fenomeni A. A.'ya küfredip ölüm tehdidinde bulunduğu iddia edilen Polat, "Hatırlamıyorum" savunması yapsa da hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
24 Temmuz 2023 günü yaşanan olayda, A. A. ile Dilan Polat arasında cezaevine girmeden önce sosyal medya üzerinden tartışma yaşandı. Tartışma sonrasında Polat'ın A. A.'ya ölüm tehdidi içeren mesajlar gönderdiği belirtildi. A. A., bu mesajları alır almaz avukatı aracılığıyla şikayette bulundu.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan Polat, " Söz konusu mesajları gönderdiğimi hatırlamıyorum" şeklinde ifade verdi. Ancak savcılık, suçun uzlaşma kapsamında kalmadığını belirtti ve taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı.
Bu doğrultuda, savcılık Polat hakkında 'kadına karşı tehdit' ve 'hakaret' suçlarından zincirleme şekilde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Polat'ın yeni dava süreci önümüzdeki günlerde görülecek.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ