Kent bayramlaşmasında konuşan Vali Yavuz: Coğrafyanın huzur adası Türkiye Cumhuriyeti var

10.04.2024 - Çarşamba 15:14

BAYRAMLAŞMADA GAZZE UNUTULMADIKocaeli’nin geleneksel kent bayramlaşması bu bayram 38’inci kez Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi’nin işbirliği ile organize edilen bayramlaşmaya Kocaelililer yoğun ilgi gösterirken programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz Kocaelililerin bayramlarını kutlarken Gazze’de İsrail zulmü altında kalanları ise unutmadı. Büyükakın, yeni dönemin ilk meclisinde Gazze ile kardeş şehir anlaşması teklifini sunacağını duyurdu.
KENT PROTOKOLÜNDEN YOĞUN KATILIMBayramlaşma törenine başta Kocaeli Valisi Seddar Yavuz olmak üzere Deniz Eğitim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Mühip Kanko, Nail Çiler, Kocaeli Büyükşehir Beledye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları ile vatandaşlar katıldı.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HUZUR ADASIDIRKonuşmasında Gazze’de ki zulme değinen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise şu ifadelerde bulundu: “Etrafımıza baktığımızda kan gözyaşı her gün coğrafyayı kavuruyor. Neredeyse Osmanlı’dan beri bu coğrafya kan ağlıyor ve huzur adası olarak bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Hepimizin bildiği gibi küresel güçler özellikle İslam coğrafyasında etnik çatışmaları tetikliyor ve şu an da dünya üzerinde 84.4 milyon hiçbir güvencesi olmayan vatanlarından zorla terke zorlanmış insan topluluğu var. Dünya da 304.4 milyon mülteci var ve bunlarda daha iyi yaşam koşulları için ülkelerini terk ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve hür yaşadığımız vatanı korumaya and içtik. Bu sebeple milli ve dini bayramları kutlamak elzemdir.
EVLATLARIMIZA MEDENİYET DEĞERLERİNİ ANLATMALIYIZMedeniyet değerleri ile bezenmemiş nesillerin 2002 yıllık devlet geleneğini bilmeyen Evlatlarımıza medeniyet değerlerini daha doğru anlatmalıyız. Adaletsizliğe karşı isyan bayrağı açıyoruz. Türkiye Cumhuriyet devleti hak ve hukuktan yana olmuştur. 84 milyon vatan evladını aynı şefkat ve merhametle kucaklıyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Elbette düşüncelerimiz farklı olacak ama yolumu bir, davamız bir. Ramazan 11 ayın sultanı mübarek bir ay. Bu sebeple yardımlaşma dayanışma bayramı. 2 bin aileyi ziyaret ettik. Bugüne kadar kapısını çaldığımız aile sayısı ise 19 bindir. Biz hep beraber bugün bayramı kutlamaya geldik. Kucaklaştık, kucaklaşmaya devam edeceğiz.
NAHOŞ BİR DURUMLA KARŞILAŞMADIKSon derece demokratik ve huzur içinde bir seçim yaşadık. Valilik olarak tedbirlerimizi aldık ve en çok da Kocaelililere güvendik. 4 yıldır bu şehirde valilik yapan biri olarak hiçbir nahoş bir durum ile karşılaşmadık.”

YORUM YAZ