Koç Grubu’nun Gölcük’e yapacağı okulun protokolü imzalandı

27.03.2024 - Çarşamba 14:13

VEHBİ KOÇ’TAN GÖLCÜK’E İLKOKULKocaeli Valisi Seddar Yavuz’un depreme dayanıklı olmayan okulların dönüştürülmesi kapsamında başlattığı ‘okul seferberliğine’ Kocaeli’de faaliyet gösteren firmaları davet etmişti. Geçtiğimiz günlerde Derince Çınarlı İlkokulu’nun dönüştürülmesine Koruma Klor Alkali firması gönüllü olarak protokol imzaladı. Vali Yavuz’un davetine gönüllü olan ikinci firma ise Ford Otosan oldu. Vehbi Koç Vakfı ve Ford Otosan tarafından 15 derslikli Gölcük Donanma Okulu’nun 35 dersliğe dönüştürülerek yeni bir okul inşa edilmesine yönelik adımlar atıldı. 223 milyon 920 bin TL maliyeti olan Gölcük Vehbi Koç Vakfı-Semahat Arsel İlkokulu’nun protokol imza töreni ise bugün valilikte gerçekleşti.
PROTOKOL İMZALANDIGölcük Yüzbaşılar Mahallesi’nde bulunan okulun dönüştürülmesi ile ilgili protokolü Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Ford Otosan Lideri Güven Özyurt ve Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu imzaladı.
KOCAELİ’DE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIKFord Otosan Lideri Özyurt, konuşmalarında şunları söyledi: Kocaeli hem ilklere imza attığımız hem de küresel çapta değer yarattığımız; 2001’den bu yana katma değerle birlikte büyümek istediğimiz bir kent. Sosyal sorumluluk yaklaşımımız doğrultusunda bugüne kadar Kocaeli’nde önemli adımlar attık ve iyi komşu olarak bölge halkının ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için yatırımlarımıza devam ettik. Birçok farklı sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yaparak çeşitli projeler gerçekleştirdik. Şimdi de "Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında gerçekleştireceğimiz bu yeni yatırım ile Gölcük'ümüzdeki çocuklarımıza modern bir eğitim ortamı sunmak için çalışacağız. Yeni açılacak okulumuz, geleceğimizi inşa eden çocuklarımızın umutlarını ve hayallerini taşıyacak bir merkez olacak.”
İŞBİRLİĞİ YAPMAYI ÖNEMSİYORUZProtokolde konuşan Vali Yavuz, “Elbette özellikle ülkemizin sanayileşmesinde çok büyük katkısı olan Koç Grubu’na teşekkür ediyorum. Muhtemelce beklenen bir Marmara Depremi söz konusu. Eğitim kurumlarını depreme dirençli hale getirmek için bir yola çıktık. Bu yolda da sanayi kuruluşları ile işbirliği yapmayı önemsiyoruz. Bu hafta yapılan ikinci bir protokol ile okulumuz 35 derslikli olarak inşa edilecek. Önümüzde ki günlerde de farklı protokollerimiz olacak. Gölcük Vehbi Koç Vakfı-Semahat Arsel İlkokulu hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

YORUM YAZ