Kocaeli Şehir Hastanesi’nde 1 yılda 2 milyon hasta hizmet aldı

29.04.2024 - Pazartesi 12:13

BİRİNCİ YILI KUTLAMA ETKİNLİĞİKocaeli’de depreme dayanıklı olması için bin küsür izolatör kullanılarak inşa edilen 1218 yatak kapasiteli Kocaeli Şehir Hastanesi 1 yıldır hizmet veriyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama etkinliğine Vali Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimi Bahri Elmas, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Alpaslan Kuş, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Ebubekir Ardıç, GEBKİM Yönetim Kurulu Üyesi Zümran Aracı ve sağlık çalışanları katılım sağladı. Bahri Elmas, konuşmasında Kocaeli Şehir Hastanesi’nin verileri hakkında sunum yaptı.

HAYALLER GERÇEKLEŞEBİLİYORMUŞSaygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda 3 Nisan 2023’de hasta kabulüne başlayan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin tanıtım videosu izlendi. ‘Değerli Hissettirir’ sloganına sahip sunum ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimi Bahri Elmas, şu şekilde konuştu: “Büyük eserler büyük hayallerinin uyumu, en çok Şehir Hastanelerine uyuyor. Büyük hayaller gerçekleşebiliyormuş. Şehir Hastaneleri bina olarak son teknoloji ekipmanları ile donatılmış hasta ve çalışanına odaklanmış akıllı binalardan oluşan tesisler. Hasta memnuniyetini arttırmak, tanı tedavi süreçlerini kısaltmayı en iyi şekilde sağlayabiliyoruz.
2038 YILINDA DEVLETE TESLİM EDİLECEK18 Şehir Hastanesinden bir tanesi de şu an da içinde bulunduğumuz Kocaeli Şehir Hastanemiz. Bu süre zarfında Büyükşehir Belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımızın katkıları ile kapısına tramvay hattı imkanı sunuluyor. Kamu – özel işbirliği nedir bahsedelim. Finansmanın bulunması ve inşanın başlaması ve bir süre işletilmesi ardından devlete teslim edilmesi ile gerçekleşen bir süreç. İşletme dönemi 15 -20 yıllık bir dönemi kapsıyor. Tesisler çalışır durumda bu sürenin ardından Sağlık Bakanlığı’na teslim ediliyor. 2038 yılında Kocaeli Şehir Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek.
2 MİLYON HASTAYA HİZMET VERİLDİBasından bize gelen tüm şikayetleri ve verileri değerlendiriyoruz. Herkes gibi bizim de hedeflerimiz var. Çalışan ve hasta memnuniyetini arttırarak, daha etkili hizmet vermek istiyoruz. Kardiyak, yanık ünitesi gibi nitelikli alanlarda gelişmek istiyoruz. Kocaeli Şehir Hastanesi olarak bugün itibariyle 643 hekim, 1070 ebe hemşire, 110 lisansiyer, 1029 kamu, 1347 firma çalışanı olmak üzere 4 bin üzeri çalışan ile hastalarımıza hizmet veriyoruz. 1 yılda 2 milyon üzerinde hasta muayenesi gerçekleştirdik. 63 ameliyathanemizde 55 bin ameliyat yaptık. Hastanemizde açıldığı tarihten itibaren 5 bin 60 doğum gerçekleşti. Laboratuvarlarımızda tüm sistem otomotize şekilde gerçekleştiriliyor. 3837 hastayı yanık merkezimize tedavi ettik. 20 ilden 44 farklı hastayı muayene etmişiz.”

ŞEHİR HASTANESİ YÜZ AKI OLMA YOLUNDAİl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, ise konuşmalarında şunları söyledi: “Projenin imzalama aşamasında bulunma şansını elde etmiştim. Yapılan çalışmalara bizzat şahidim. Önceki hastanelerin tecrübelerini ve sıkıntılarını görmek için gitmediğimiz Şehir Hastanesi birkaç tane. Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi açılışlarına teşrifleri ile yaptığı açılışın kutlaması için toplandık. Özellikle depreme hazırlık açısından her koşulda hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. Son derece gelişmiş altyapısı ile ciddi bir teknolojik hizmet vermeye başladık. Bir sene içerisinde özellikle 2 milyon üzerinde hastamızı muayene ettik. Geldiğimiz noktada ameliyat sayıları 300’e çıkmış durumda. Şehir Hastanesi Kocaeli’nin yüz akı olma yönünde emin adımlarla ilerliyor.
NECATİ ÇELİK HAZİRAN DA AÇILACAKGölcük Necati Çelik Devlet Hastanemizde, deprem izolatörlü olarak Haziran ayında hizmete girecek. Madde bağımlılarının tedavisinin yapılacağı AMATEM ve ÇAMATEM’in önümüzde ki günlerde faaliyete geçirmiş olacağız. Kocaeli gibi bir sanayi kentinde amacımız dirençli bir şehir haline getirmek.”

ÖZEL HASTANE YERİNE TERCİH EDİLİYORSağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, konuşma yaparak “Öyle bir noktaya geldi ki Şehir Hastaneleri, önceden orta gelir seviyesinin üzerinde ki hastaların beklentileri özel hastanelerden ziyade Çam Sakura Şehir Hastanemizi tercih ederek hizmet aldıklarını görüyoruz. Bu anlamda da yapılan işin ne kadar iyi olduğunu görüyoruz” dedi.

HÜLAGÜ, BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR ETTİKonuşmasına, hayali olmayan insanların geleceğinin olması mümkün değil sözü ile başlayan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner bakış açısı ile bu hizmetlerin yurtdışında da takdir edildiğini söylemek isterim. 99 depremini yaşamış, Derince Hastanesi’nde ki barakalarda hizmet vermiş bir arkadaşınız olarak söylüyorum, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde adeta orta ölçekli bir Anadolu ilçesi içerisinde yaşıyoruz. Yapılan bir diğer hizmeti de arz etmek isterim, AMATEM ve ÇAMATEM’de en kısa sürede hizmete girecektim. Rektörlük dönemimde de her başımız sıkıştığında bize destek veren Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a da teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

SAĞLIK ALANINDA DEVRİM NİTELİĞİNDE YATIRIMLARKocaeli Valisi Seddar Yavuz, ise konuşmasında şunları söyledi: “Kocaeli orta ve yüksek teknoloji uygulayan, bunu üreten bir şehir. Türkiye’nin yüzde 18 dış ticaret hacminde bulunan bir şehirde yaşıyoruz. Böylesine bir şehre elbette en güzel hastaneler, gelişmiş tıbbi ekipmanlar ve kadrolar lazımdır. Öncelikle vatandaşlarımızın hastalanmasının engellenmesi hedeflerimizden birisidir. Türkiye’nin geçirdiği bütün süreçleri net olarak hatırlıyorum. İnsanların reçetelerini alamadığını ve hastanelerine erişemediğini hatırlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık alanında devrim niteliğinde yatırımlar yapıldı. Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde başta olmak üzere yaptıkları fedakarlıklar için takdir ediyorum.”

YORUM YAZ