Kocaeli teleferik ekibi Antalya'ya yardım için yola çıktı

13.04.2024 - Cumartesi 11:14

Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde yaşanan olayın ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bir kabinin henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı düşmesi sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu olaya hızlı bir şekilde müdahale edilmişti.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, olay yerine Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edildiği belirtilmişti. Ayrıca, Bursa İl AFAD ve JAK'tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle; Erzurum İl AFAD ve JAK'tan 25 Dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlandığı ifade edilmişti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşanan olayın ardından Kartepe Teleferik teknik ekibinin ihtiyaç halinde yardım çalışması için Antalya'ya yola çıktığını duyurdu. Kamuoyuna yapılan açıklamada, "Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde hizmet veren Tünektepe teleferikte yaşanan elim hadiseyi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Teleferik teknik ekibimiz konunun incelenmesi ve ihtiyaç halinde destek amacıyla Antalya'ya gitmek üzere yola çıkmıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur." denildi.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ