KOSTÜ’ye köstek değil destek olalım

09.05.2024 - Perşembe 19:13

Değerli okurlarım,
Devlet ya da vakıf üniversiteleri kuruldukları bölgelerde sosyal, kültürel ve ekonomik hayata canlılık kazandırır, artı değer katar, esnafın yüzünü güldürür.
2 devlet, bir vakıf üniversitesi bulunan Kocaeli bu yönüyle şanslıdır.
Onun içindir ki siyasiler ve belediye başkanları ilçelerinde bırakın fakülte kurulmasını, meslek yüksekokulu açılmasına razıdır.
Ama Kocaeli Üniversitesi Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası, Derince’yi unuttu,
Gebze’deki meslek yüksekokulunu kapattı.
Türkiye’nin ilk 10’u içine giren Gebze Teknik Üniversitesi ise yüksek puanlı öğrenci alıyor, ağırlıklı olarak yüksek lisans eğitimi veriyor.
Eğitimci Talip Emiroğlu’nun sahibi olduğu Kocaeli Sağlık Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) 2020 yılında açılmasına rağmen devlet üniversitelerinin giremediği ilçelerde Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimleri Fakülteleri açarak “Yarışta ben de varım” diyor.
Adından da anlaşılacağı gibi sağlık ve teknolojiyi birlikte yürüten KOSTÜ’de
tüm bölümlere yapay zeka uygulamaları dersleriyle öğrencilerle akademisyenlerin dünyadaki hızlı teknolojik gelişmeleri takip etmeleri teşvik ediliyor.
4 YILDA SÖZÜNÜ TUTTUDeğerli okurlarım,
Yükseköğretime hizmet amacı ile 2001 yılında Avrupa Eğitim Vakfı, 2009’da Avrupa Meslek Yüksekokulu, 2015’te Kıbrıs Ada Kent Üniversitesini kuran
Talip Hocayı Avrupa Meslek Yüksekokulu’nu Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesini kurduğu 2020 yılında tanıdım.
Talip Hoca, dört yıl önce İzmit Yenişehir Mahallesinde kapanan Özel Kocaeli Tıp Merkezinin bulunduğu binada hizmet vermeye başladığı günlerde konuşurken “Avrupa Eğitim Vakfı ve Grubu olarak eğitim tecrübelerini Kocaeli’ye taşırken Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiğimiz 4 okul ve 2 bin 600 civarındaki burs alan öğrenci sayısını arttıracağız. . Hocalarımızın bilimsel araştırma ve yayınlarla Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversiteleriyle yarışmasını sağlayacağız. Bundan sonraki önceliğimiz; sağlık alanında yapılan yatırımları desteklemek, öğrencilerin ve bilim insanlarının çalışmalarına katkıda bulunmak olacak” demişti.
Dört yılın onunda KOSTÜ’nün nerden nereye geldiğine baktığımda;
Bir: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörlüğüne Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu üyeliği, ÜAK Eğitim Komisyonu Başkanlığı, TÜBA asli üyeliği, YÖK Kalite Kurulu Başkanlığı yapam Prof. Dr. Muzaffer Elmas getirildi.
İki: KOSTÜ bünyesindeki tüm fakülte ve meslek yüksekokulları Yeniköy’deki kampüse taşındı.
Üç: Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin hastanede eğitim almaları için Gölcük’teki Özel Medar Hastanesi ile işbirliği protokolü imzaladı.
Dört: İzmit Mehmet Ali Paşa’da KOSTÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yaklaşık 3 ay önce hizmet vermeye başladı.
AÇILIŞI BAKAN TUNÇ YAPTIDeğerli okurlarım,
Bakmayın, birilerinin masa başında ahkam keserek “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in oturduğu mahallede dünyaca ünlü bir bilim insanı çıktı. Şimdi de üniversite kuruluyor. Mehmet Ali Paşa kabuğunu kırdı” yazmasına.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un resmi açılışını yaptığı, modern ve donanımlı  ağız ve diş sağlığı merkezi olup Diş Hekimliği Fakültesi 4-5. sınıf öğrencileri staj ve klinik uygulamaları yapacak.
Kocaelililer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Hakan Develioğlu başta olmak üzere şimdilik 14 diş hekiminin görev yapacağı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde acil servis dahil yaklaşık 200 TL gibi ücret ödeyerek 7/24 muayene olabilecek, röntgen çektirebilecek.
SIRADA DARICA MYO VARDeğerli okurlarım,
Türkiye’de üniversite okumak kadar üniversite kurmak da zorlaştı.
Ekonomik zorluklara rağmen fedakarlık yaparak yeni kurumlar kazandıran  Talip Emiroğlu gibi eğitimcilere motive etmek, sahip çıkmak gerekiyor.
Ama CHP Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı’nın okuduğu özel Seymen ilk, orta, lise ve mezun olduğu özel Bilkent Üniversitesi astronomik öğrenci kayıt ücretlerini araştırdıktan sonra KOSTÜ yönetimine köstek değil destek olmasını beklerdim.
Yıldızlı’ya Rektör Muzaffer Hoca ile konuşarak varsa sorunlara çözüm aramak yerine kampüs girişinde üç beş öğrenciyle fotoğraf çektirmesini, açıklama yapmasını yakıştıramadım.
CHP milletvekili Yıldızlı’nın siyaset yaparak itibarsızlaştırmaya çalıştığı
KOSTÜ ve yönetimi, Darıca’ya Meslek Yüksekokulu açmak için çalışıyor.
Darıca Marmaray Durağına çok yakın yerde arsa sorunu çözen Talip Hoca,
önümüzdeki günlerde 3 katlı Meslek Yüksekokulu için Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın kapısını çalacak.
CHP Milletvekili Yıldızlı KOSTÜ üzerinden siyaset yapmak için fırsat kollasa da Avrupa Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ve ekibi
Meslek yüksekokul bulunmayan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına canlılık kazandırmak, artı değer katmak, esnafın yüzünü güldürmek için çalışıyor.
Bu nedenden dolayı KOSTÜ Darıca MYO açılışını önemsiyorum;
Bir: Sanayi ve teknolojinin merkezi olmakla övündüğümüz Kocaeli’nin batısı yıllar sonra Meslek Yüksekokulu ile buluşacak ve tanışacak.
KOSTÜ’nün adı ve kuruluş amacı doğrultusunda Sağlık ve Teknoloji Alanlarında eğitim yapacak.
İki: Gebze, Darıca, Çayırova’nın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı daha da canlandıracak, katma değer kazandıracak, esnafın yüzünü güldürecek.
Üç: Darıca Marmaray Durağına yakın olması nedeniyle İstanbul Kampüsü gibi hizmet verecek.
Dört: Kocaeli Üniversitesi’nin kapattığı, GOSB başta olmak üzere Organize Sanayi Bölgelerinin yapamadığını, Gebze Ticaret Odasının cesaret edemediği Meslek Yüksek Okulunu eğitimci Talip Emiroğlu yapacak.
SONUÇ: Avrupa Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu’nun dört yıl önce verdiği sözleri fazlasıyla gerçekleştirdiği için kutluyorum.
“Önceliğimiz, sağlık alanında yapılan yatırımları desteklemek,
Öğrencilerin ve bilim insanlarının çalışmalarına katkıda bulunmaktır” diyen mütevelli heyet başkanı Emiroğlu, rektör Elmas, öğretim üyeleri ve öğrencilere başarılar diliyorum.

YORUM YAZ