KOÜ’de Hayvan Çiftliği tiyatrosunun prömiyeri yapıldı

06.03.2024 - Çarşamba 11:14

DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ESERKocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin mezuniyet oyunu bu yıl George Orwell'in 1945 yılında yayınlandığı günden itibaren tüm dünyada yankı uyandırmaya devam eden Hayvan Çiftliği kitabından uyarlanan oyun oldu. Bir çiftlikte yaşayan hayvanların, insan sömürüsünden kurtulmak için çiftliğin yönetimini ele geçirmelerini eleştirel bir dille anlatan kitabı konu alan oyunun prömiyeri Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Anıtpark Yerleşkesi Sahne Sanatları Bölümü 4. Kat Atölye Sahnesi’nde yapıldı. Oyun aynı sahnede her pazartesi 18:00’da sahnelenmeye devam edecek.
YÖNETMEN KOLTUĞUNDA VOLKAN DİNÇZerrin Akdenizli ve Özge Kayakutlu tarafından çevrilen ve uyarlanan Hayvan Çiftliği oyununun yönetmen koltuğunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Oyuncusu, Konuk Öğretim Görevlisi Volkan Dinç oturuyor. Oyunu sahnede ise canlandıranlar ise Ayhan Akmaz, Fatih Aydın, Durmuş Çetin, Oktay Şanlı, Sümeyye Karasoğur ve Özge Canlıoğlu tarafından yapılan oyunda, Cansu Buluş, Eren Çelik, Bilge Ilgın Şahin, Mete Atalay, Sinem İlayda Arabul, Tuana Bayrak, Zeynep Korkmaz, Gizem Duran, Ege Ceren Gacar, Ercan Tetik, Miraç Karaş, Uğur Bayraktar, Yusuf Sırma, Zeynep Demirel, Ebrar Yazıgan, Anıl Yazıcıoğlu.
PRÖMİYERİ SİGALI’DA İZLEDİOyunun ilk gösterimine Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Dekan Prof. Süreyya Temel, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’nın da aralarında olduğu birçok değerli misafirin katılım sağladığı Hayvan Çiftliği ilgiyle karşılandı. Oyuna ayrıca Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da destek sağladı.

YORUM YAZ