Mahkeme Duası Nedir, İşe Yarar Mı? Mahkemede Beraat İçin Okunacak Dua 

08.04.2024 - Pazartesi 21:13

Mahkeme Duası Nedir, İşe Yarar Mı? Mahkemede Beraat İçin Okunacak Dua Mahkeme duası mahkeme sürecinde olumlu sonuçlar elde etmek ve beraat etmek isteyenler için özel dualar önem taşımaktadır. Peki Mahkeme duası işe yarar mı? Mahkeme duası diye bir şey var mı? Mahkemede beraat için okunacak dua neler? Mahkeme DUASI Vallahü galibun duası okunuşu nasıl? Nihat Hatipoğlu mahkeme duası nedir? 
  İşte mahkemede beraat için okunacak dualar ve mahkemede okunacak dua etkili dualar:
Beraat İçin Okunacak Dua:
Mahkeme dua beraat için okunacak dua özellikle haksız yere hapsedilmiş kişiler tarafından tercih edilmektedir.  Mahkeme kazanmak için dua bu dua şu şekildedir:
ARAPÇA:
Allahümme inni es elüke minhayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahü aleyhi ve sellem. Ve neûzü bike min şerri mesteâzeke min hü nebiyyüke Muhammedün sallallahü aleyhi ve sellem. Ve ente’l–müstean(ü), ve aleykel belağ, ve lahavle vela guvvete illabillah.
TÜRKÇE ANLAMI:
Allahım! Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.
Eğer mahkemeden haklı olduğunuz için beraat etmek istiyorsanız yukarıdaki duayı inanarak okuyabilirsiniz.
Mahkemeyi Kazanmak İçin Dua:
Mahkemenin olumlu sonuçlanması için okunacak dua sayesinde birçok kişi istediği sonuca ulaşmıştır. İşte o dua:
ARAPÇA:
Allâhümme inni es’elüke bi-enni leke’l-hamdü lâ ilahe illâ ente’l-Mennânü,yâ Hannanü,yâ Mennanü,ya Bedi’as-semâvâti ve’l-ard,Yâ zel celali vel ikram.”Ya Hayyu,Ya Kayyûm.Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke inni küntü minez zalimin..Allâhümme inni es’elüke bi-enni eşhedü enneke ente’l-lâhü lâ ilahe illâ ente’l-Ehadü’s-Samedüllezi lem-yelid,ve lem yüled,ve lem yekûn lehü küfuven Ehad. Elif Lâm Mim,Allâhü lâ ilâhe illâ Hüve’l-Hayyu’l-Kayyûm.Ve ilâhüküm ilâhün Vahidün lâ ilâhe illâ Hüve’r-Rahmanü’r-Rahim.Yâ zel celâli vel ikram.Yâ Erhame’r-Rahimin.Allâhümme inni es-elüke bi-enneke ente’l-lahu lâ ilahe,illâ entel Vâhidül-Ehadül Ferdüs Samedüllezi lem yelid ve lem yüled,ve lem yekün lehü küfüven Ehad.Lâ İlâhe illâllahu vahdehü lâ şerike leh,lehü’l mükü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey’in Kadir.Lâ ilâhe illallahu ve lâ havleve la kuvvete illâ billahil Aliyyil Azim.Es-elüke bismike’l-e’azze’l-ecelli’l-ekrem.Rabbi,Rabbi,Rabbi, Ya Rabbi,Ya Rabbi,ya Rabbi.Lâ ilâhe illallahu Vahdehu lâ şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü ve Hüve alâ külli şey’in Kadir.Elhamdüli’llâhi ve Sübhan-Allahi ve’l-hamdülllahi ve lâ ilâhe illâllahu v’Allahhu Ekber,ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliyyi’l-Azim
TÜRKÇE ANLAMI:
Allah’tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan O’dur. O’ndan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. Allah’tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden O’dur. Allah’tan başka ilah yoktur. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz O’na hamdü sena ederiz. Allah’tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah’tır. Biz O’na ibadet ederiz. Allah’tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler O’na şükrederiz. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed O’nun Resulü’dür. Hay ve Kayyum O’dur. Allah’ın rahmeti mahlûkatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah’ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.
Mahkemeyi Kazanmak İçin Okunacak Zikir ve Dualarİstiğfar Zikri:
"Estağfirullah el azim ve etubuileyk"
Türkçe Anlamı: "Ey büyük Allah'tan bağışlama dilerim ve sana yönelirim."
Salavat-ı Şerife:
"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed"
Türkçe Anlamı: "Ey Allah'ım, Efendimiz Muhammed'e ve Efendimiz Muhammed'in ailesine salat ve selam eyle."Türkçe Anlamı: "Hamd, her türlü övgü, yalnızca Allah'a mahsustur."
Güç ve Yardım İstemek:
"Yâ Vedûd, Yâ Cebbâr"
Türkçe Anlamı: "Ey Sevgiye Muhtaç Olanlarla Dolduran, Ey Herşeye Kadir Olan."
Rızkı Artırma ve Kolaylık İçin Dualar:
"Rabbişrah li sadri, ve yessir li emri"
Türkçe Anlamı: "Rabbim, göğsümü aç ve işimi bana kolaylaştır."
Mükafat İstemek:
"Rabbenâ âtina fiddünyâ haseneten ve fil âhireti haseneten ve kınâ azâben-nâr"
Türkçe Anlamı: "Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru."
Adalete İman ve Hakkaniyet İçin Dualar:
"Rabbenâ lâ tüziğ kulûbenâ ba'de iz hadaytene ve hab lenâ min ledünke rahmeten inneke entel vehhâb"
Türkçe Anlamı: "Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola iletip hidayet verdikten sonra kalplerimizi eğriltme; bize katından rahmet bağışla; zira sen gerçekten bağışlayansın, lütuf sahibisin."
Son dönemde Nihat Hatipoğlu'nun mahkeme duası ile ilgili tavsiyeleri pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Ünlü din adamı, mahkeme süreçlerinde manevi destek arayanlar için önemli bir dua öneriyor.
Mahkemeler, hayatımızın dönüm noktalarından biri olabilir ve bazen adalet arayışımızda bize zorlu anlar yaşatabilir. İşte bu noktada, manevi güçten destek almak önem kazanıyor. Nihat Hatipoğlu, bu zorlu süreçte duaların gücüne inananlar için mahkeme duasını öneriyor. 
Nihat Hatipoğlu mahkeme duası ise şu şekildedir; 
Duanın metni şu şekildedir:
Rabbenâ âmennâ bimâ enzelte vet-teba’ner-Rasûle fektübnâ meaş-şâhidîn. Ve edhilnel-cennete bi şefâatil-Kur’ân. Ve ilel-hayrâti küllihâ delîlen ve imâmâ. Bi fadlike ve cûdike ve keramike yâ Kerîm. Ve keffir ‘annâ seyyiâtinâ bi tilâvetil-Kur’ân. Yâ zel-fadli vel-ihsân. Ve sebbit akdâmenâ, ven-surnâ ‘alel-kavmil-kâfirîn. Bi hurmetil-Kur’ânil-‘azîm. Ve ilâ ervâhi âlihî ve evlâdihî ve ezvâcihî ve ashâbihî ve etbâ’ıhî ve cemîı’ zürriyyâtihî rıdvânullâhi te’âlâ ‘aleyhim ecma’în.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ