MİKAV, MEB’e bir okul binası daha devretti

06.06.2024 - Perşembe 17:14

MİKAV’DAN İKİNCİ OKULManevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) Kocaeli’de eğitime alanında gösterdiği sosyal faaliyetlerine devam ediyor. MİKAV tarafından 2016 yılında Kocaeli Gölcük’te bulunan okul binası bedelsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş ve uygulama Camii ile birlikte "MEB Gölcük Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu" olarak örgün eğitimine devam ediyor. MİKAV ile imzalanan yeni protokol ile ise Vakfa ait Başiskele’de bulunan Eğitim Kampüsü ücretsiz olarak bakanlığa devredildi. Okul Başiskele Şehit Ozan Özen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bünyesinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılında hizmet verecek.
TOPLAMDA 12 BİN METREKAREProtokol Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Karaosmanoğlu arasında imzalanırken, protokolde konuşan Akmanşen şunları söyledi: "MİKAV Vakfının Kocaeli'de Bakanlığımıza kazandırdığı ikinci Eğitim Kompleksi imza törenini gerçekleştirdik. Bu zamana kadar ilimizde eğitime verdiği katkılardan dolayı Vakıf Yönetimine teşekkür ediyorum. Daha önce Gölcük ilçemizde bedelsiz olarak devri yapılan, uygulama camii de bulunan okul, Yatılı Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu olarak başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bu ikinci devredilen okulumuz ile birlikte toplamda 12 bin metrekare inşaat alanına sahip MİKAV mülkiyetindeki okullar Bakanlığımızın hizmetine sunulmuş oldu.
YENİ DÖNEMDE MEB BÜNYESİNDEYeni devredilecek okulumuzun bir bloğu Pansiyon, bir bloğu ise Eğitim Binası olarak kullanılacaktır. Yemekhanesi, çok amaçlı salonu, yüzme havuzu, spor salonu ve açık oyun alanları bulunan eğitime hazır bir komplekstir. Bünyesinde uygulama ana sınıfı olan okulumuz, "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi" ve "Hafızlık Pekiştirme" programları ile Başiskele Şehit Ozan Özen Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren yatılı olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Kocaeli'mize ve bütün eğitim camiamıza hayırlı olsun"

ÜÇÜNDÜ OKUL HAZIRLIĞIKaraosmanoğlu ise; "Bugüne kadar İnşa ettiğimiz üç okulun ikisini devletimize teslim etmenin sevincini yaşıyoruz. Kocaeli'mize hayırlı olsun Vakfımızın değer eğitimini yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda her yıl olduğu gibi önümüzdeki eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin yüzde 25'i burslu olarak eğitim görecekler. Bünyemizde, erkek öğrenciler için Fen ve Teknoloji Programı uygulayan bir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Millî Eğitim Bakanlığına kazandırılması hazırlığımız var. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Bakanlığımıza ve ilimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ