Nazar Duası

16.04.2024 - Salı 02:14

Nazar Duası
Kötü gözden ve başa gelebilecek olumsuz durumlardan uzak durmak için nazar duası okunur. Nazardan, yetişkinlerden çok çocuklar etkilenir. Bunun yanı sıra hamilelerin de nazardan etkilendiği bilinir. Özellikle yeni doğan bebeklere nazar duası okunduğu sıklıkla görülür. Yeni doğan bebekler için nazar duası okunması bebeği kötü gözden uzak tutmak için önemlidir. Nazar değmesinden korunmak için Kur’an-ı Kerim’deki surelerin yanında nazar duaları da okunabilir. Peygamberimizin torunlarına okuduğu nazar duası da kötü gözden korunmak için okunan dualar arasındadır. Nazar duasının okunuşu, Türkçe anlamı ve ne amaçla okunduğu hakkında bilgi edinmek için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Nazar Duası OkunuşuKişileri olabilecek olumsuz olaylardan koruyan nazar duası, özellikle hamile kişiler ve bebekler için oldukça önemlidir. Bu sebeple yeni doğan bebekler için nazar duası okunmalıdır. Hamilelerin ve bebeklerin göz değmesinden korunması için nazar duası Arapça okunmalıdır. İşte nazar duası okunuşu…
Kalem Suresi 51. ve 52. Ayeti Okunuşu
Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semiûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn. Ve mâ huve illâ zikrun lil âlemîn.
Nazar Duası Türkçe Anlamı (Meali)Kişilerin güvende hissetmek için okuduğu nazar duası Türkçe anlamı bakımından epey manidardır. İşte nazar duasının Türkçesi…
Kalem Suresi 51. ve 52. Ayeti Türkçe Anlamı
Şüphesiz inanmayanlar Kur'-an'ı duyduklarında neredeyse seni gözleriyle yıkacaklar. Senin için, "Şüphesiz o bir delidir" diyorlar. Zira Kur'an, âlemler için yalnızca bir nasihattir.
Peygamber Efendimizin Okuduğu Nazar DuasıPeygamberimizin nazarı ve nazardan dolayı kişilerin yakalandığı hastalıkları engellemek için okuduğu dualar Nas, Ayetel Kürsi ve Felak olarak bilinir. Bu duaların yanı sıra bir nazar duası daha okuduğu bilinir. Peygamber efendimizin torunlarını kötü gözden korumak için okuduğu en etkili nazar duası, okunan herkesi her türlü kötü kişi ve olaylardan korur. Peygamber Efendimizin okuduğu nazar duasının okunuşu ve anlamı aşağıdaki gibidir.
Okunuşu
"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."
Anlamı
"Bütün zararlı şeylerden, şeytanlardan ve gözlerden tüm kelimelerin yüzü suyu hürmetine Allah'a sığınırım."
Nazar Duası Ne Amaçlarla Okunur?Nazar duasının okunmasının amacı, kem gözden dolayı başa gelebilecek kaza ve belalara karşı korunmaktır. Kişiler kötü gözlere karşı savunmasız hissettiklerinde nazar duası okur. Bu nedenle yeni doğan bebeklerin büyüklerine “nazar duası oku” denir. Bu kuvvetli nazar duası ile başa gelebilecek her türlü kötülüğe karşı önlem alınır.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ