Notuss Şurup Nedir, Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Var Mı? Notuss Fort Şurup Fiyatı 2024

05.04.2024 - Cuma 05:22

Peki, Notuss nedir, ne için kullanılır,  Notuss FORT şurup ne işe yarar, Notuss Şurup nasıl kullanılır, Notuss şurup kaç yaş için?
Notuss Şurup Nedir, İçeriğinde Ne Var?Notuss Fort şurup, öksürük ve solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletmek için tasarlanmış bir ilaçtır. Notuss Fort, öksürüğü bastırmak amacıyla kullanılan bir tür "öksürük baskılayıcı ilaçlar" kategorisine dahildir. Etkin bileşeni butamirat sitrat olan Notuss 7 5 mg 5 ml 100 ml surup, özellikle kuru öksürüğü hafifletme konusunda etkilidir. 
Her 5 ml şurupta 7,5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içermektedir. Notuss 7.5 mg / 5 ml şurup içeriğinde aşağıdaki yardımcı maddeler bulunur:
Sitrik asit monohidratSodyum sitrat dihidrat%70 Nonkristalin sorbitolGliserinPropilen glikolSodyum sakarinSodyum siklamatSodyum benzoatÇilek aromasıTutti frutti aromasıDeiyonize suNotuss Şurup Hangi Durumlarda Kullanılır?“Notuss 7.5 mg / 5 ml şurup ne işe yarar, Notuss 50 'ne işe yarar?” soruları bu ilacı kullanmaya ihtiyacı olan kişilerin sıklıkla araştırdığı konular arasındadır. Peki, Notuss şurup  ne işe yarar?
Notuss Fort 100 ml surup, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan öksürük belirtisini azaltmaya ve bitirmeye yardımcı olur. Öksürük giderici, nefes açıcı ve ağrı kesici özelliklere sahiptir ve nezle, soğuk algınlığı, bronşit gibi durumlarda kullanılabilir. Ayrıca, yoğun ve katı balgamı yumuşatarak balgamdan kurtulmaya yardımcı olabilir.
Notuss şurup bebeklerde kullanımı, 3 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir. Ayrıca, 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez. Bu yaş gruplarında ilacın kullanımıyla ilgili doktor önerisi alınması önemlidir.
Notuss Şurup Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi GerekenlerNotuss Fort öksürük şurubu, kişisel olarak size reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz. Notuss fort balgam söktürücü kullanırken, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz. Bu talimatlara tam olarak uyunuz. Size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.
Notuss Şurup Kullanma TalimatıNotuss şurup kullanma talimatı, bu ilacı kullanacak olan kişiler tarafından araştırılır. Notuss öksürük şurubu, yetişkinlerde, yemeklerden önce, sonra veya yemeklerle birlikte, günde 4 defa 5 ml olarak kullanılmalıdır. Doktorun başka bir şekilde tavsiye etmediği durumlarda, belirtilen dozajları uygulayınız. Notuss oksuruk surubu, sadece ağızdan kullanım için uygun bir ilaçtır.
Notuss Şurup Yan Etkileri Var Mı?Notuss öksürük şurubu kullananlar, bazı yan etkileri yaşayabilir. Notuss şurup yan etkileri arasında genellikle görülen bazı durumlar aşağıdaki gibidir:
Mide bulantısı veya karın ağrısıBaş ağrısıAşırı öksürmeİshalBaş dönmesiNotuss Fort Şurup Fiyat 2024 Notuss şurup fiyat 2024 yılında sıklıkla araştırılıyor. Notuss Fort fiyat, 78.60 TL olarak belirlenmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ