Öğretmenlik Meslek Kanunu mecliste! “Haklar kurum çalışanlarını da kapsasın”

03.06.2024 - Pazartesi 14:14

KANUN MECLİSTESon günlerde Öğretmenlik Meslek Kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülürken Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube üyeleri Kocaeli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin Yaşlık yaptığı basın açıklamasında, 2 yıl önce çıkarılan kanunun kapsayıcı olmadığını ve ihtiyaçları karışlamadığını ifade ederken uzman öğretmenlik/başöğretmenlik unvanına dayalı hakların Milli Eğitim Müdürlükleri’nde faaliyet gösteren eğitim çalışanlarını da kapsamını istediklerini ifade etti. Yaşlık, açıklamasının sonunda ise taleplerini sıralayarak meclis gündemine gelmesini istediğini söyledi.
GÜNDEME GELSİN2 yıl önce çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ihtiyacı karşılamadığını ve kapsayıcı olmadığını Yaşlık, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “İptal edilen maddeleri ile uygulama şansı kalmayan kanunun yeniden düzenlenmesi ve bu sefer kapsamı geniş, şiddete yaptırım içeren ve eğitimcilerin tamamını memnun edecek bir kanun tasarısı, TMBMM gündemine gelsin istiyoruz. Ülkemizin kamu personel sistemi, kamu politikasının belirlenmesi, yürütülmesi ve düzenlenmesi konusunda şef, şube müdürü, daire başkanı, genel müdür şeklinde hiyerarşik sıralanan yönetim hizmetleri kadro grubu şekilde tasarlanmıştır.
TASARIDA DEĞİŞİKLİKİşte bugün burada toplanmamızın, hep birlikte ses vermemizin, ortak iradeyle söz söylememizin nedeni; eğitim yönetiminin yükünü omuzlayan, sorunları sırtlayan millî eğitim uzmanı, Bakanlık müfettişi, il millî eğitim müdürü ve yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, araştırmacı, şube müdürü, eğitim müfettişi, eğitim müfettiş yardımcısı, eğitim uzmanı kadrolarında görev yapanlardan aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik/başöğretmenlik unvanına dayalı hakların tanınmamasını protesto etmek, Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında bu konudaki değişiklik talebini ve ihtiyacını haykırmaktır.
BAŞVURU HAKKIÖğretmenlik Meslek Kanunu’nun, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yeniden düzenlenmesi amacıyla Eğitim-Bir-Sen olarak bir kanun taslağı/önerisi hazırlayarak Millî Eğitim Bakanlığı’na, TBMM Başkanlığı’na, Meclis’te grubu bulunan partilerin yöneticilerine sunmuştuk. Söz konusu önerimizde şube müdürü, dengi veya üstü eğitim yönetimi/denetimi kadrolarında bulunanlara da kariyer basamakları sürecinde unvan için başvuruda bulunma hakkı tanınmasını ifade etmiştik” diyerek meslek kanununda, bütün eğitim çalışanlarının statü ve unvan farkı gözetilmeksizin aynı haklara erişimlerini istediklerini belirtti.

TALEPLERİ SIRALADIYaşlık konuşmasının sonunda taleplerini sıralayarak ek ders ücretlerinin artması gerektiğini, uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olmasını, öğretmenlik Meslek Kanunu ekonomik krize kurban edilmemesini, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası katmerli ceza haline getirilmemesini, birinci dereceye gelen bütün memurlara 3600 ek gösterge hayata geçirilmesini, sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmasını, kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmesini, iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine çözüm üretilmesini söyledi. 
 

YORUM YAZ