Okul’da deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

01.03.2024 - Cuma 13:08

“BAHÇEDE STANTLAR KURULDU”Kocaeli İzmit Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu'nda düzenlenen ​​​​​​​"Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı"nda siren çalmasıyla Vali Seddar Yavuz, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları yerde hayat üçgeni oluşturdu. Senaryo gereği depremin sona ermesinin ardından okuldakiler, koridorun sağından ellerini başlarının üzerine koyarak, binayı hızlıca boşalttı. Öğrenciler, okul bahçesinde kurulan AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, UMKE Kocaeli, Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi'nin (MEB AKUB) stantlarını gezerek bilgi aldı.
“AFAD GÖNÜLLÜ SAYISI 44 BİN 61’E ÇIKARILDI”Tatbikat sonunda konuşan, depreme dirençli ve bilinçli bir toplum oluşturmak hedefiyle etkinlikler ve tatbikatlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Seddar Yavuz, bu amaçla Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu'nda tatbikat yapıldığını kaydetti. Vali Yavuz, “Ülkemizde deprem bilincinin oluşturulması, depreme karşı hazır olunması amacıyla 1-7 Mart tarihleri arasında deprem haftası olarak faaliyetler yürütülmektedir. Depreme bilinçli toplum oluşturmak amacıyla çeşitli faaliyetler ve tatbikatlar gerçekleştiriyoruz. Özellikle risk azaltma çalışmalarının altını çiziyorum. Çünkü afet olmadan alınacak tedbirlerin hem can kayıplarını hem maddi zararları büyük ölçüde azaltmakta bu oran aşağı yukarı bire yedidir. Türkiye’de ilk defa OSB’lerde arama kurtarma ekipleri kuruldu. Ayrıca temel AFAD gönüllüsü sayımızı 44 bin 61’e çıkardık. Destek AFAD gönüllü sayımızı ise 927’ye çıkardık. Bu rakamlar yeterli değil, artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Depremlerle en önemli hususta depreme dayanıklı kentleşmedir. Bu noktada kentsel dönüşümün altını bir kez daha çiziyorum” dedi.
“KOCAELİ’DEN DEPREM BÖLGESİNE 3 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLANDI”Marmara Depremi'ni yaşayan ve bu acıları hala hisseden Kocaeli'nin, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir dayanışmayla organizasyon ortaya koyarak yardıma koştuğunu söyleyen Vali Yavuz, "İlimizi ülkemizin dünyayla yarışan yüzü, bilim sanayi ve teknolojinin başkentidir. Bu liderliğini yardımlaşma ve dayanışma alanında da göstermiş olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Öğrencisinden öğretmenine, ev hanımından işçisine, iş adamında bürokrat ve memuruna kısacası bu şehirde yaşayan herkes dayanışma örneği gösterdi, deprem bölgelerine yaklaşık 3 milyar liraya yakın maddi kaynak sağladı. Birçok alanda önemli hizmetler yaptık." İfadelerini kullandı. Hiçbir vatandaşın deprem dolayısıyla hayatını kaybetmesini istemediklerini dile getiren Yavuz, bunun için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

YORUM YAZ