Ömer Bolat Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Sanayi ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat Hayatı?

13.04.2024 - Cumartesi 02:18

 Ömer Bolat Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Sanayi ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat Hayatı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Bu açıklamayla birlikte, yeni Ticaret Bakanı olarak atanan Ömer Bolat da gündeme geldi. Peki, Ömer Bolat kimdir? Ömer Bolat nereli? Ömer Bolat hangi bakanlık atandı? Kaç yaşında? İşte, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat hayatı ve kariyeri. 
Ömer Bolat kimdir? ÖmerBolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde dünyaya geldi.  Ömer Bolat aslen nereli?  İstanbul'da doğdu. Ömer Bolat babası nereli? Konya Ereğlidir. Ömer Bolat Ahmet Bolat kardeş mi sorusunun cevabı Ömer Bolat Ahmet Bolat kardeşidir.   Ömer Bolat Konya'nın neresinden sorusunun cevabı Ereğli'dir. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra eğitimine devam etti. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldu. Eğitimine yurtdışında devam eden Bolat, Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde Avrupa entegrasyonu alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan da mezun oldu.
Akademik kariyerine doktora eğitimi ile devam eden Ömer Bolat, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nde "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını elde etti. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında "profesör" unvanına sahip oldu.
Profesyonel kariyerine İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) bünyesinde uzman-araştırmacı olarak başlayan Bolat, 1981-1993 yılları arasında İKV'de görev yaptı. Ardından, 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD'da 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da Genel Başkan olarak görev aldı.
Ömer Bolat mesleği aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği gibi önemli görevler üstlendi. Ayrıca, Albayrak Holding'de üst düzey yöneticilik yaparak iş hayatına devam etti.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Ömer Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini sürdürdü.
Ömer Bolat, İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir. Ömer Bolat ailesi   2 çocuk babasıdır. 
Ömer Bolat Kimdir?Sanayi ve Ticaret bakanı kim?,  Ömer Bolat, Türk siyasetçi ve ekonomisttir. 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ömer Bolat nereli? Aslen Konya Ereğli'dir.  İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimine başladı.
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Bolat, eğitimine yurtdışında devam etti. Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde Avrupa entegrasyonu alanında yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan da mezun oldu.
Akademik kariyerine doktora eğitimi ile devam eden Ömer Bolat, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nde "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını aldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında "profesör" unvanına sahip oldu.
Prof. Dr. Ömer Bolat, profesyonel kariyerine İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) bünyesinde uzman-araştırmacı olarak başladı ve 1981-1993 yılları arasında İKV'de görev yaptı. 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD'da 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da Genel Başkan olarak görev aldı.
Ömer Bolat görevi aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak önemli görevler üstlendi. Albayrak Holding'de üst düzey yöneticilik yaparak iş hayatına devam etti.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Ömer Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini sürdürdü.
Ömer Bolat, İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir. Evli olan Ömer Bolat, 2 çocuk babasıdır. 
Ömer Bolat Eğitimi ve Kariyeri?Ömer Bolat, Türk siyasetçi ve ekonomisttir. İşte eğitimi ve kariyeri hakkında önemli detaylar:
Eğitim HayatıÖmer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı.Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldu.Yüksek lisans eğitimine Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde devam etti ve Avrupa entegrasyonu alanında yüksek lisans diploması aldı.Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan da mezun oldu.Akademik kariyerine doktora eğitimi ile devam eden Bolat, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nde "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını aldı.KariyeriÖmer Bolat, profesyonel kariyerine İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) bünyesinde uzman-araştırmacı olarak başladı ve 1981-1993 yılları arasında İKV'de görev yaptı.1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı.MÜSİAD'da 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da Genel Başkan olarak görev aldı.Bolat, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev alırken, Ömer Bolat Albayrak Holding  üst düzey yöneticilik yaparak iş hayatına devam etti.Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Ömer Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini sürdürdü.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ