Ozan Kabak Kimdir? Ozan Kabak Nereli, Kaç Yaşında?

05.06.2024 - Çarşamba 18:13

İngiltere Premier Lig'de Norwich City'de 15 numaralı formayı giyen Ozan Kabak, son zamanlarda sergilediği performansla göz doldurdu. Ozan Kabak, sahadaki başarılı oyunuyla ilgi odağı oldu. Peki, Ozan Kabak kimdir? Ozan Kabak kaç yaşında? Ozan Kabak nereli?
Ozan Kabak Kimdir?Ozan Muhammed Kabak, 2000 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk millî futbolcu olarak stoper pozisyonunda oynamaktadır ve şu anda Norwich City takımında defans oyuncusu olarak görev yapmaktadır. Ozan Kabak'ın hangi takımlarda forma giydiği merak konusu. Genç futbolcu, aslen Mardin'in Derik ilçesindendir.
Ozan Kabak, futbol kariyerine 11 yaşında Galatasaray altyapısında başlamıştır. Profesyonel kariyerindeki ilk maçına, 2018 yılında Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'a karşı çıkmıştır. Altyapıda gösterdiği üstün performans sayesinde, 2017 yılında Galatasaray ile 3 yıllık resmi bir sözleşme imzalamıştır.
Galatasaray altyapısında toplam 7 yıl forma giymiştir. Galatasaray'ın stoper ihtiyacından dolayı altyapıdan şans bulan Ozan Kabak, bu fırsatı iyi değerlendirmiştir. Tecrübesiz olmasına rağmen, genç yaşında Şampiyonlar Ligi'nde dahi forma giymiş ve burada da başarılı performanslar sergilemiştir. Ozan Kabak, Galatasaray'da yarım sezon oynadıktan sonra Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ın dikkatini çekmiştir.
3 Gol Kaybetti2019 yılında, 15 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Schalke 04 formasıyla 26 lig maçına çıktı ve 3 gol attı.
Ozan Kabak, 2020-2021 sezonunun ikinci yarısı için kiralık olarak Liverpool'a transfer oldu.
Sezon sonunda Schalke'ye geri dönen Ozan Kabak, sezon öncesi hazırlıklarına katıldı fakat takımdan ayrılması bekleniyordu. Ozan'ın yeni rotası İngiltere oldu ve Premier Lig ekibi Norwich City'ye kiralık olarak transfer oldu.
21 yaşındaki savunma oyuncusu, resmi olarak Norwich City kadrosuna katıldı.
Ozan Kabak'ın altyapı ve profesyonel kariyeriOzan Kabak, altyapı kariyerine Galatasaray'da başlamıştır. Burada başarılı performanslar sergilemiştir. İşte Ozan Kabak'ın altyapı ve profesyonel kariyeri...
Galatasaray (Altyapı) (2011 - 2018)Galatasaray (2018 - 2019)Stuttgart (2019)Schalke 04 (2019 - 2021)Liverpool (2021)Norwich City (2021 - günümüz)Ozan Kabak'ın Milli KariyeriOzan Kabak, 2017 yılında Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda yer aldı ve UEFA tarafından turnuvanın en dikkat çeken 10 futbolcusu arasında gösterildi.
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde oynanan Arnavutluk ve Moldova maçları için Şenol Güneş tarafından ilk kez A milli takım aday kadrosuna çağrıldı.
2019 yılında Andorra karşısında ilk kez Türkiye A Milli Takımı forması giydi.
Ozan Kabak, Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'te forma giymiştir.
21 yaşındaki savunma oyuncusu, 2021 yılının Ağustos ayında Norwich City'ye resmen transfer oldu ve Premier Lig ekibine kiralık olarak katıldı.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ