Passiflora Şurup Nedir, Ne İşe Yarar? Yan Etkileri, Fiyatı

18.04.2024 - Perşembe 18:13

“Passiflora şurup nedir, Passiflora ne işe yarar, Passiflora şurup uyku yaparmı, Passiflora şurup yan etkileri nelerdir, Passiflora şurup fiyatı 2024 yılında ne kadar?” soruları bu doğal takviyeyi kullanmak isteyenler tarafından sıklıkla araştırılır. İşte, Passiflora şurup hakkında merak edilenler…
Passiflora Şurup Nedir?Passiflora (Passiflora incarnata), kaygı, uykusuzluk, nöbet ve histeri gibi durumların tedavisinde kullanılan doğal bir takviyedir. Yüzyıllardır bilinen passiflora bitkisi, yatıştırıcı etkileriyle tanınmaktadır. İlkbaharın sonları ve yazın ortalarında, bitkinin çiçek açmadan önce ve henüz meyveye dönüşmemiş dallarından toplanan yapraklar, uygun bir ortamda kurutulur ve böylece bitki kullanıma hazır hale gelir.
Passiflora Şurup Ne İşe Yarar?“Passiflora şurup ne işe yarar?” sorusu bu şurubu kullanacak kişilerin araştırdığı konular arasında yer alır. Passiflora, yaygın olarak bilinen adıyla tutku çiçeği, hipnotik-sedatif özellikleriyle tanınır. Bu nedenle birçok kişi tarafından kullanılır. Özellikle kronik uykusuzluk yaşayan bireylerde kaygı, korku ve gerilimi azaltmada etkili olmasıyla bilinir. Aynı zamanda anksiyete, uykusuzluk ve histeri gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de tercih edilir.
Passiflora çiçeği, uyku sorunlarının yanı sıra bazı durumlarda ek bir tedavi olarak da kullanılabilir. Bunlar:
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda destekleyici olarak kullanılabilir.Yanık tedavisinde rahatlatıcı özellikleri nedeniyle yardımcı olabilir.Kalp ritmi bozukluklarında belirli durumlarda kullanılabilir.Hemoroid sorunlarında rahatlama sağlayabilir.Ağrıların hafifletilmesine katkıda bulunabilir.Menopoz döneminde yaşanan belirtileri hafifletebilir.Stresin azaltılmasına yardımcı olabilir.“Passiflora sakinlik verir mi?” sorusu da merak edilen bir diğer konudur. 
Yapılan araştırmalar, passifloranın endişe ve gerginliği azalttığını gösterir.
Anksiyete sorununda sıklıkla kullanılan bir takviyedir ve sakinlik verici etkisi nedeniyle tercih edilir.Ayrıca, kronik uykusuzluk sorununa iyi geldiği bilinmektedir.Cerrahi operasyonlardan önce alındığında kaygıyı azaltabilir, ancak bazı anestezi ilaçlarıyla etkileşime girebilir.Passiflora Şurup KullanımıPassiflora şurup kullanımı, uykusuzluk sorununa yardımcı olması için akşamları yatmadan önce gerçekleştirilebilir. Bu şurup, vücudun rahatlamasını ve gevşemesini sağlayarak uyku sorununa çözüm olabilir.
Passifloranın meyveleri de yenilebilir. Yaprakları gibi meyvesi de rahatlamaya ve sakinleşmeye yardımcı olur. Bir günde 1-2 adet yenilmesi yeterli olacaktır. Passifloranın meyvesi, C, B1, B2, B5 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor gibi mineraller içerir. Ayrıca protein açısından da zengindir.
Passiflora şurup prospektüsü, şurubu kullanmak isteyenler için önemlidir. Kesinlikle kullanımdan önce okunmalıdır. Yetişkinler ve 12 yaşından büyük ergenlerde kullanımı için: Gün boyunca sakinleştirici etki sağlamak amacıyla, yemeklerden önce 1-2 ölçek passiflora alınabilir. Uyku problemleri yaşayanlar için ise yatmadan bir saat önce 2 ölçek passiflora tüketilebilir. Ancak, 12 yaş altındaki çocuklarda passiflora kullanımı tavsiye edilmemektedir.
Passiflora Şurup Yan Etkileri Nelerdir?Passiflora kullananlar, bu doğal takviyenin bazı yan etkileri ile karşılaşabilir. Passiflora şurubun yan etkileri aşağıdaki gibidir:
Passiflora bitkisinin kullanımında miktar önemlidir ve aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır. Ayrıca, uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.Gebe ve emziren kadınlar passiflora kullanmamalıdır.Kullanımı sonucunda mide bulantısı, taşikardi, vaskülit (kan damarlarında iltihaplanma), kusma ve baş dönmesi gibi problemler ortaya çıkabilir.Passiflora alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve ürtiker benzeri semptomlar görülebilir.Romatoid artrit ve düşük tansiyon sorunu olan hastaların passiflora kullanmamaları önerilir.Anksiyete ilaçları ve antidepresanlarla birlikte kullanılmamalıdır.Kan sulandırıcı ilaçlarla passiflora kullanımı önerilmez.Alkol, barbitüratlar ve trankilizanlar gibi merkezi sinir sistemini etkileyen ilaçlarla passiflora birlikte kullanılmamalıdır.Uygun olmayan dozlarda kullanımı aşırı yorgunluk ve uyuşukluk gibi yan etkilere neden olabilir.Passiflora Şurup Fiyat 2024 Passiflora şurup fiyat 2024 yılında sıklıkla araştırılıyor. Passiflora fiyat, 268.80 TL olarak belirlenmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ