Pençe-Kilit şehidine gözyaşlarıyla veda edildi

10.04.2024 - Çarşamba 20:13

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı. Aslan'ın vatan için gösterdiği fedakarlık ve cesaret, Niğde'deki törende de yürekleri dağladı.
Aslan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Niğde merkeze bağlı Değirmenli beldesine getirildi. Evinden helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı belde meydanına götürüldü.
Törene, şehidin ailesi, komutanlar, vatandaşlar ve siyasiler yoğun bir katılım gösterdi.
Annesi Gülbahar, babası İdris ve eşi Kübra Aslan, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, çerçevedeki fotoğrafını öptü.
Kübra Aslan, kucağındaki bebeği Rüveyda'yı da tabutun başına getirdi. Gözyaşları içinde, eşinin fotoğrafını kızına göstererek, "Bak, baba burada. Baban sana bakıyor. Sen tanıyordun babanı, bütün fotoğraflarını gösteriyordun. Bugün bizim bayramımız Rüveyda. Ağlamayacağım. Hikmet'im, Allah'ım seni benden çok seviyormuş." dedi.
Şehidin annesi Gülbahar Aslan, oğlunun fotoğrafını eliyle havaya kaldırıp "Bugün bayram bize. Bayramımız kutlu olsun." diye konuştu. Şehidin acılı ailesini, askeri yetkililer teselli etti.
Şehit Hikmet Aslan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığında dualarla defnedildi.

YORUM YAZ