Prospan Şurup Nedir, Nasıl Kullanılır? Prospan Şurup Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Neler? 2024 Prospan Şurup Fiyatı

19.04.2024 - Cuma 19:13

Prospan Şurup, solunum yolu enfeksiyonlarının etkili olan bir ilaçtır. Öksürük, bronşit ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların hafifletilmesinde kullanılan bu şurubun içeriği ve kullanımı merak ediliyor. Peki Prospan Şurup nedir, nasıl kullanılır?,Prospan Şurubunun yan etkileri neler? Prospan Şurubunun fiyatı ne kadar? Prospan şurup kaç yaş için uygun?, Prospan ne kadar sürede etki eder?, Plusspan şurup kaç yaş için?, 6 aylık bebeğe Prospan verilir mi? Tüm bu soruların cevabı için  okumaya devam edin!
Prospan Şurup Nedir?Solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileri olan bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi durumların hafifletilmesinde kullanılan bir ilaçtır.Aktif bileşeni, Hedera helix bitkisinin yapraklarından elde edilen özüt olan kurutulmuş hedera helix folium’dur.Prospan Şurup İçeriği100 ml çözelti, 0.7 g kurutulmuş Hedera helix folium ekstresi içerir.Diğer bileşenler arasında potasyum sorbat, susuz sitrik asit, ksantan sakızı, kiraz aroması, %70’lik sorbitol çözeltisi ve saf su bulunmaktadır.Prospan Şurupun Kullanımı ve DozajıProspan şurup, solunum yolu rahatsızlıklarında etkili bir öksürük giderici ve mukolitik bir ilaçtır.Günlük dozaj, yaş gruplarına göre belirlenmiştir ve doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.Prospan Şurupun FiyatıProspan şurubun eczane satış fiyatı KDV Dahil  169,90 TL  
Prospan Şurup Yan EtkileriGenellikle nadiren yan etkiler görülse de, kullanım sonrası deri döküntüleri, kaşıntı, kusma ve bulantı gibi belirtiler görülebilir.Şiddetli yan etkiler veya şüpheli durumlar ortaya çıkarsa, derhal doktora başvurulmalıdır.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ