Safiport’tan açıklama: Yoğun trafikten biz de mağduruz

06.05.2024 - Pazartesi 22:15

KENDİLERİNİN DE MAĞDUR OLDUKLARI BELİRTİLDİSon günlerde Derince'de D-100 ve yan yollarda yaşanan trafik sıkışıklığının Safiport'a gelen tır ve kamyonlarla ilişkilendirilmesi üzerine Safiport bir açıklama yaptı. 2015 yılında Derince Limanı'nı devraldıktan sonra limanı Türkiye'nin en büyük limanı haline getirmek için çalıştıklarını belirten açıklamada, D-100 ve TEM'e bağlantı yollarıyla ilgili yükümlülüklerinin olmadığı ve yaşanan yoğunluktan dolayı kendilerinin de mağdur oldukları belirtildi.
"DERİNCE LİMANINI EN BÜYÜK LİMAN YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"Safiport, İşletme Hakkının Devrine İlişkin Sözleşme ile Derince Limanı'nı genişletme ve yatırım yapma yükümlülüğünün olduğunu hatırlatarak, bu doğrultuda onaylı İmar Planı ve Bakanlar Kurulu Kararı gereği denize dolgu yapılarak genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Şirket, 2015 yılından itibaren Derince Limanı'nı Kocaeli'nin ve Türkiye'nin en büyük limanı haline getirmek üzere çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.
YOLU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPIYORSafiport olarak, çevre ve bağlantı yolları yapımıyla ilgili herhangi bir yükümlülüğümüz bulunmamaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2022/755140 sayılı Derince Limanı D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesi 2022 yılında gerçekleştirilmiştir. Bu süre zarfında, ihale kapsamında yol yapım işinin Ulaştırma Bakanlığı ve Kocaeli Belediyesi tarafından takip edilerek devam ettiği belirtilmektedir.
HALKIN YANINDAYIZ80'den fazla ülkeye ihracat yaparak Türkiye'nin ve Kocaeli'nin istihdamına büyük katkı sağlayan bir liman olarak, son zamanlarda limana bağlantı sağlayan yollarda yaşanan yoğunluktan dolayı biz de mağdur durumdayız. Sosyal medya ve basında belirtildiği üzere, müşterilerimiz ve tüm Kocaeli halkının yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Mevcut sürecin çözümü için üzerimize düşen her türlü çabayı gösterdiğimizi bilinmesini istiyoruz.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ