Sakarya’da denize girmek yasaklandı mı? Son Dakika: Denize girişler yasaklandı mı?

09.08.2023 - Çarşamba 08:23

Sakarya'nın denize kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde olumsuz hava şartları, dalga ve RİP akıntısı sebebi ile denize girmek yasaklandı.

Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde olumsuz hava şartları ile dalga ve RİP akıntısı sebebi ile denize girmek kaymakamlıkların aldığı karar neticesinde yasaklandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri denize girmenin yasak olduğunu belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

RİP AKINTISI NEDİR?

"Rip akıntısı" veya sadece "rip" terimi, deniz veya okyanus gibi büyük su kütlelerinde meydana gelen tehlikeli bir akıntı türünü ifade eder. Rip akıntıları, sahile doğru giden ve denizde yüzen insanları veya nesneleri içeri çekebilen güçlü ve hızlı akıntılardır.

Rip akıntıları, genellikle dalgaların kıyıya vurduğu yerlerde, plajlarda veya dalga kırıcıların yakınında oluşurlar. Bu tür akıntılar, dalgaların sahile yönelen suyunu geri denize doğru hızlı bir şekilde taşıdığı bölgelerde görülür. Sörfçüler veya yüzücüler için tehlikeli olabilir çünkü bu akıntılar insanları açık denize doğru sürükleyebilir.

Rip akıntıları, denizde güvenli şekilde yüzme yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir unsurdur. Bu tür akıntılarla karşılaşıldığında karaya doğru sürüklenmemek için yan yüzerek veya akıntıya karşı yüzerek çıkma çabası göstermek önemlidir. Yüzme sırasında sahil görevlilerinin uyarılarını dikkate almak ve denizde güvende kalmak için önerilere uymak da önemlidir.

YORUM YAZ