Sevmediğin Birinin Gitmesi İçin Dua Var Mı, İşe Yarıyor Mu? Birinin Evden Gitmesi İçin Dua

02.06.2024 - Pazar 13:13

Peki, sevmediğin birinin gitmesi için dua var mı, birinin defolup gitmesi için dua edilir mi, birinin gitmesi için dua etmek işe yarar mı, birinin evden gitmesi için dua hangisidir, birini evden uzaklaştırma duası nedir?
Birinin Gitmesi İçin Okunacak DuaKişiler, sevmedikleri kişinin yanında bulunmak istemez. Çünkü, sevilmeyen insanlar kişileri mutsuz ve huzursuz hissettirebilir. Bu nedenle insanlar, sevmedikleri kişilerin hayatlarından gitmesi ve onlardan uzak durması için dua eder. Bu nedenle kişiler, “Düşmanın defolup gitmesi için dua nedir, evden gitmeyen misafirin gitmesi için dua hangisidir, gelen misafirin çabuk gitmesi için dua nedir, istemediğin komşunun gitmesi için dua nedir, kotu komsunun gitmesi icin dua hangisidir?” araştırması yapar. Peki, evden uzaklaştırma duası nedir?
İslam alimleri tarafından sevilmeyen bir kişinin uzaklaşması için önerilen bazı sureler bulunmaktadır. Bu sureler arasında Kehf, Fatır ve Tur sureleri önemli bir yer tutar. Ancak, bu surelerin tamamını değil, belirli ayetlerin günlük olarak okunması tavsiye edilir. Uzaklaştırma duası 7 kere okunursa etkili olur.
Zararı dokunan kişiyi uzaklaştırmak için dua şu şekildedir:
BismillahirrahmanirrahimAllâhümme bi-satveti ceberûti gahrike.Ve bi-sür’ati iğâseti nasrike ve bi-ğayratike li-intihâki hurumâtike.Ve bi-himâyetike li-meni’htemâ bi-âyâtike.Neselüke yâ Allâhu yâ Garîbü yâ Semîu yâ Mücîbü yâ Serîu yâ Cebbâru yâ Mütekkebbiru yâ Gahhâru yâ Şedîdü’l batşi.Yâ men lâ yu’cizühü gahru’l cebâbirati velâ ya‘zumu ‘aleyhi helâkü’l mütemerridîne mine’l mülûki’l ekâsirati ve’l-a‘dâi’l fâcirati en-tec‘ale keyde men kâdenî fî nahrihî ve mekra men mekeranî ‘âiden aleyhi ve hufrate men hafera lî vâgı‘an hüve fîhâ.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ