Sinan Ateş Kimdir?

11.03.2024 - Pazartesi 19:13

Sinan Ateş, akademik kariyerine devam etmek için 2010-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü'nde doktora çalışmalarını tamamladı. Siyasi hayata Ülkü Ocakları çatısı altında adım atan Ateş, 2000-2002 yılları arasında Bursa Ülkü Ocakları'nda 'Lise Başkanlığı' yapmıştır. Ardından 2002-2006 yılları arasında Ülkü Ocakları Ankara ve genel merkez yönetimlerinde görev almıştır.
Sinan Ateş, 2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak atanmış ve bu görevi üstlenmiştir. Ancak 2020 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden istifa etmiştir. İstifasını duyururken, "Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, ömür boyu taşıyacağım en kutsal unvan olacaktır. Ülküdaşlarım haklarını helal etsinler. Bu can bu bedende oldukça Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım." ifadelerini kullanmıştır.
Sinan Ateş, hayatını akademik çalışmalara ve eğitim alanında katkı sağlamaya adamış bir isim olarak bilinmektedir. Kendisi, Ankara'da arkadaşı Selman Bozkurt ile bir apartmandan çıktıkları sırada motosikletli bir kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmiştir. Saldırı sonucu başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Sinan Ateş, Ülkü Ocakları ve siyasi camia içinde önemli bir iz bırakan bir isim olarak hatırlanmaktadır.
Kaynak: HABER MERKEZİ

YORUM YAZ