Sipraktin Şurup Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Sipraktin Şurup Fiyatı

11.06.2024 - Salı 06:14

Alerjik reaksiyonların neden olduğu kaşıntı, şişme, burun tıkanıklığı gibi belirtilerle mücadele etmek için etkili bir çözüm arıyorsanız, Sipraktin şurup sizin için ideal olabilir. Bu antihistaminik şurup, içeriğindeki özel formülüyle çeşitli alerjik hastalıklara bağlı semptomları hafifletmeye yardımcı olur. Ancak, kullanmadan önce detayları öğrenmek önemlidir. Peki Sipraktin şurup nedir, ne işe yarar? Sipraktin şurup uyku yapar mı?, Sipraktin iştah açıcı şurup mu?, Sipraktin şurup çocuklara verilir mi?, Sipraktin yan etkileri neler?, Sipraktin uyku şurup bebeklerde kullanımı nasıl?, Sipraktin şurup açıldıktan sonra Ne kadar kullanılır?, Sipraktin şurup zararları neler? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde... 
Sipraktin Şurup Nedir, Ne İşe Yarar?Sipraktin şurup, alerjik reaksiyonlara bağlı semptomların giderilmesinde kullanılan bir antihistaminik ilaçtır. Özellikle kaşıntı, şişme, burun tıkanıklığı, göz iltihabı gibi belirtileri hafifletmek için tercih edilir. Çeşitli alerjik hastalıkların tedavisinde etkili olan bu şurup, genellikle 2 yaş ve üzeri çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde kullanılır. Alerjik reaksiyonlara bağlı semptomların yanı sıra suçiçeği nedeniyle oluşan kaşıntı belirtilerinin azaltılmasında da yardımcı olabilir.
Sipraktin Şurupun İçeriğiŞurubun ana etken maddesi siproheptadin HCl'dir. Her 5 ml şurup, 2 mg siproheptadin HCl içerir. Ayrıca, tatlandırıcı olarak sukroz, koruyucu olarak metilparaben ve propilparaben, renklendirici olarak kinolin sarısı gibi yardımcı maddeler içerir. Bu bileşenler, şurubun stabilitesini sağlamak ve kullanımını kolaylaştırmak için kullanılır.
Sipraktin Şurupun Kullanım Alanları Sipraktin şurup, çeşitli alerjik hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabilen semptomların hafifletilmesinde etkilidir. Aşağıdaki durumlar için kullanılabilir:
Alerjik deri hastalıklarına bağlı kaşıntıAlerjik reaksiyonlara bağlı olarak yüz ve boğazda şişmeGöz iltihabıAlerjik olmayan burun akıntısıAlerjik burun akıntısıİlaç ya da gıda alerjilerine bağlı reaksiyonlarKan ya da plazma bağışına bağlı reaksiyonlarSoğuk alerjileriAlerjik dermatitler (deri hastalığı)Suçiçeği nedeni ile oluşan kaşıntı belirtileriDozajı yaşa göre ayarlanır:2-6 yaş arası çocuklar için: Günlük doz 12 mg’ı aşmamalıdır. Günde 2 ya da 3 kez 1 ölçek (2 mg) kullanılabilir.7-14 yaş arası çocuklar için: Günlük doz 16 mg’ı aşmamalıdır. Günde 2 ya da 3 kez 2 ölçek (4 mg) kullanılabilir.Yetişkinler için: Günlük doz 4-20 mg aralığında olabilir. Tedavi başlangıcı için günde 3 kez 4 mg (2 ölçek) önerilir.Sipraktin Şurup Kullanımı ve Yan EtkileriSipraktin şurup, ağız yolu ile kullanılır. Her yaş grubu için önerilen dozajları ölçekli kaşık yardımı ile ayarlamak mümkündür. Nadir görülen yan etkiler arasında baş ağrısı, bulantı, kusma, uykusuzluk, güçsüzlük, ateş yükselmesi gibi durumlar yer alır. Ancak, herkes bu yan etkileri yaşamaz ve genellikle hafif düzeydedir. Sipraktin şurup kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalı ve doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.
Sipraktin Şurup FiyatıSipraktin şurubun eczane satış fiyatı 129.66 TL tutarındadır. Ancak, fiyatlar değişkenlik gösterebilir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ