Talep, Gölcük Başsavcılığından hesapların blokesi mahkemeden

04.06.2024 - Salı 19:13

Değerli okurlarım,
Gölcük Saraylı  İlk ve Ortaokul Müdürü Mehmet Hafiz Arvas’ın öğretmenlerin ek dersleri üzerinden kamuyu milyonlarca lira zarara uğratması sonrası Kocaeli Valiliğinin idari soruşturma başlattığını biliyordum.
Ama kamuoyunda Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının adli soruşturma başlatıp başlatmadığı konusunda tereddütler vardı.
Dün konuştuğum Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, olayın duyulmasının ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile Gölcük Cumhuriyet
Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını söyledi.
Adli soruşturmayla ilgili gizlilik kararı bulunduğunu ifade eden yetkililer, emekli olan müdürü Mehmet Hafiz Arvas’ın ikramiyesiyle ilgili bilgi verirken, “ Okul müdürün emekli ikramiyesi ve bankalardaki hesaplarına Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı, Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığının talbi üzerine mahkemece bloke konuldu” dedi.
******* Hürriyet, ‘hayvanların aklıyla’ dalga geçiyor! Değerli okurlarım,
Dünyada çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden on binlerce insan öldürülüyor.Ülkemizde 10 bin TL emekli maaşı alan yaşlılar yeterince beslenemediğinden şikayet ediyor.Sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan çocuklar yaşam boyu unutamayacakları travma yaşıyor. Türkiye’nin çözüm bekleyen onlarca sorunu varken siyasiler, gazeteciler, STK’lar sokak hayvanlarının tedavisi, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi ve uyutulmasını tartışıyor.
Vali Seddar Yavuz başkanlığında önceki gün gerçekleşen “Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısında” sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalar gözden geçirildi.Sayın Valinin “Belediyelere, sokak köpekleri uyarısı” yerel gazeteler manşetten verdi.Geliniz önce Türkiye’nin gündemine oturan, hayvan severlerle iktidarı karşı karşıya getiren olayı hatırlayalım;
Bir: 2006 yılında çıkarılan yasa ve yönetmelikle hayvanların korunması ve sahipsiz hayvanların çevreye verebilecekleri olumsuz etkilerin giderilmesi amaçlanıyordu.
İki: İlçe belediyelerinin yasanın öngördüğü barınak dahil görevleri yerine getirmemesi sonucu sokak köpeklerinin sayılarındaki artışla birlikte köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlılar ve çocuklarda ölümler, trafik kazaları arttı.
Üç: Sokak köpeklerinin neden oldukları olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla hazırlanarak TBMM’ye sunulmasının ardından kamuoyunda “Sokak köpekleri uyutulacak” tartışmaları, “Devlet öldürmez, yaşatır” eylemleri başladı.
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖRNEK PROJEDeğerli okurlarım,
Kocaeli’ Büyükşehir ve 12 ilçe belediyenin sokak hayvanlarıyla ilgili aldıkları önlemlere baktığımızda;
Bir: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki sokak hayvanlarına ivedilikle müdahale edilmesi, hayvan popülasyonunun dengede tutulması, hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması, kısırlaştırma, aşılama, işaretleme, tedavi, sahiplendirme, karantina altına alma ve diğer rehabilitasyon işlemlerinin yapılması amacıyla protokol hazırladı.
İki: Dünya Hayvanları Koruma Günü olan 4 Ekimi 2021 tarihinde 12 maddeden oluşan “İşbirliği Protokolü” Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve 11 ilçe belediye başkanı tarafından imzalandı.
Üç: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Yolu üzerinde 170’i Doğal Yaşam, 270’i rezevr olmak üzere toplan 440 dönüm alana Sokak Hayvanları Geçici Bakımevini bünyesinde “Pati İzi Yazılım Projesi” ve “Cerrahi Ameliyat ve Araştırma Merkezi” bulunan “Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasını” hizmete açtı.
Dört: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye’ye örnek gösterilen “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası” projesinin belediye meclisinde görüşülmesini engelleyemeyince 11 ilçe belediye başkanının imzaladığı “İş birliği protokolünü” imzalamadı.
Beş: Büyükşehir Belediyeleri sokak hayvanlarıyla mücadele oranlarına göre Kocaeli ilk sırada yer alırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı 39 ilçe Kocaeli’nin ancak 2,5 katı sayıya ulaşabilmiş.
AĞLAMAYI İYİ BECERİYOR!Değerli okurlarım,
Gelelim asıl konumuza ve “Hürriyet, ‘hayvanların aklıyla’ dalga geçiyor!” başlığa.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, 2019 seçimleri sonrası “Güç Zehirlenmesi” (Hubris Sendromu) yaşamıştı.
2024 seçimleri öncesi ve sonrası kerameti kendinden menkul sandığından olsa gerek CHP’nin Kocaeli patronluğuna soyunmuştu.
Beş yıllık başkanlığı döneminde; kamuoyunda algı yaratarak İzmitlilerin aklıyla dalga geçmişti.
Son günlerde “Hayvan yaşam alanı yapmamız engelleniyor” diyerek her zaman olduğu gibi topu taca atarak Büyükşehir Belediyesini suçluyor.
Fatma Başkanın kamuoyunda algı oluşturmasına, İzmitlilerin aklıyla dalga geçmesine alışığız.
Ama “canlarım” dediği sokak hayvanları aklıyla dalga geçerek masum hayvanlar üzerinden siyaset yapacağı hiç aklıma gelmemişti.
Sokak hayvanlarının usulsüz toplanmasına, üyesi olduğu CHP’nin hayvanların uyutulmasına ve öldürülmesine karşı olduğunu söylerken Aralık 2020’de İzmit
Belediyesi ekiplerinin 3 köpeği sırtından iğne ile öldürdüğünü hatırlamaması akla “Şimdi de unutkanlık mı başladı?” sorusunu getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ilçe belediye başkanları ile 4 Ekimi 2021 tarihinde imzaladığı “İşbirliği Protokolüne” hayır diyerek imzalamayan Fatma Hanım, “İzmit Belediyesi olarak “Hayvan Yaşam Alanı Projesi” başlattığını açıkladı.
O tarihten buyana bir adım mesafe almayan Başkan Hanım 31 Mart seçim öncesi gittiği Kabaoğlu Köyünde Ormandan kiraladığı Kabaoğlu Mahallesindeki 75 dönümlük boş alanda inceleme yaparken İSU’nun altyapı ve su, SEDAŞ’ın elektrik bağlantısını tamamlamadığını söyleyerek her zamanki gibi ağlamıştı.
Başkan Hanım İSU’ su ve kanalizasyon bağlantılarını yapmadığını söylese de İSU ücret almadan alt yapıyı tamamladı ve bölgeye su vermeye başladı.
Sokak hayvanları ile ilgili 5 yılda çivi çakmayan Hürriyet, önümüzdeki günlerde “tasarruf tedbirleri engel oldu” diyerek projeden vazgeçerse şaşırmam.
 
 

YORUM YAZ