Tezcan’dan doğum gününü İsrail’de kutlayan Aydal’a soru: Emirleri İsrail’den alıp Erbakan’a ilettiğinizi söyleyebilir miyiz?

14.04.2024 - Pazar 16:13

AYDAL GÜNDEM OLDUYeniden Refah Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal’ın doğum gününü İsrail Tel Aviv’de kutlaması sosyal medyada gündem olmuştu. Aydal’ın İsrail zulmü altında kalan Filistin halkı hakkında ki söylemleri ile tezat düşen hareketine tepki veren isimlerden biri de Televizyon yorumcusu Fatih Tezcan oldu. Tezcan, doğum günü görüntüleri üzerinden Aydal’a “YRP Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı olarak doğum gününüzü Tel-Aviv’de İsraillilerle kutladığınız doğru mu? Doğruysa YRP’nin AK Parti’ye saldırması, ittifak yapmaması ve CHP’ye çalışması gibi emirleri İsrail’den alıp Fatih Erbakan’a ilettiğinizi söyleyebilir miyiz?” sorularını yöneltti.
İSRAİL DAHİL 69 ÜLKEDoğan Aydal ise bu iddialara cevaben, yanıtının silinmemesini isteyerek “Doğum günüm için pasta kesilen yer Mescid-i Aksa karşısında bulunan zeytindağı’ndaki bir otel. Doğum günü partisi düzenlemedim, otel müdürü kayıt esnasında doğum günümü görünce sürpriz yapmak istemiş.  İsrail dahil 69 ülke dolaştım. Savaş ben döndükten sonra 7 Ekimde başladı. 4. Müslüman dürüst olur, bilmediği konularda suizanda bulunmaz” diye cevap verdi.
KAÇ KEZ İSRAİL’E GİTTİN?Tezcan’dan yanıt gecikmedi. Aydal’ın cevaplarına karşılık vererek savaşın İsrail’den döndükten sonra başladığını söyleyen Aydal’a, “Savaş ben döndükten sonra 7 Ekim’de başladı demişsin de biz 7 Ekim’den beri “Meseleyi 7 Ekim’de Hamas başlatmadı. İsrail 63 senedir zulüm ediyor.” diyoruz, e senin haberin yokmuş gibi davranman yine normal zira biz Müslümanlar 63 senedir doğum günlerimizi İşgal altındaki Filistin topraklarında İsrail’li işgalcilerle kutlamayacak kadar onurlu ve şerefliyiz Doğan Aydal.
ELÇİLİKTE KAYDI VARTezcan, cevabının devamında şunları sordu: “Esas soru şu: Sen kaç kez İsrail’e gittin, neden gittin, İsrail iç istihbarat örgütü Shin Bet neden seni hiç almadı, neden senelerdir hiç sorgulanmadın, bunların hesabını sen vereceksin. Seçimden 2 ay önce Ekrem İmamoğlu’nu neden savunduğunu ortaya çıkaracağımız gibi tüm ilişkileriniz şeffaflaşacak ki YRP’li kardeşlerimiz partinin kimler tarafından yönlendirildiğini görsünler. Şimdi sen bugünden sonra sosyo-politik bir entübesin…”

YORUM YAZ