Ülke geneli ortak sınav soru ve cevapları yayımlandı

29.03.2024 - Cuma 12:13

Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ülke geneli ortak yazılı sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 2023- 2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart'ta; 6. sınıf ve 9. sınıf matematik dersleri için ise 27 Mart'ta ülke genelinde ortak yazılı olarak gerçekleştirildi.
Bu sınavlarda, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı. 6. sınıf Türkçe yazılı sınavında 14 çoktan seçmeli soruyla birlikte 2 açık uçlu soru yer aldı. 6. sınıf matematik yazılı sınavında ise 10, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı yazılı sınavında 7 ve 9. sınıf matematik yazılı sınavında ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı soru bulunmaktadır.
Sonuçlar nasıl öğrenilecek?6. sınıf Türkçe dersi için yapılan ortak yazılı sınav sonuçları, "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacak ve ilgili alan öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenecektir.
Diğer taraftan, 6. sınıf matematik, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik derslerinin ortak yazılı sınav sonuçları, ilgili dersin öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenerek öğrencilere bildirilecektir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ