Vatandaş lokanta ve kafe fiyatlarını boykot edecek! Lokantacılar Odası: Bizi günah keçisi göstermeye kalkmayın

19.04.2024 - Cuma 12:13

20 – 21 NİSAN’DA BOYKOT VARBazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden restoranlarda ki ‘küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot’ sloganı ile başlattıkları boykot kampanyası ile 20 – 21 Nisan tarihleri arasında restoranlara gitmeyeceklerini duyurmuştu. Günlerdir sosyal medya üzerinde kampanya sürdürülürken, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında konunun gündeme gelmesi üzerine Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Genel Başkanvekili Bahar Bilen, tepki göstererek açıklama yayınlayarak, “Tabi ki vatandaşın alım gücünü gözetmekteyiz, oluşan enflasyon işletmelerimize olumsuz yansımaktadır ama yine de elimizden gelen fedakarlığı ziyadesi ile yapmaktayız” ifadelerinde bulundu.
KONUYA VAKIF DEĞİLLERTürkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Genel Başkanvekili Bahar Bilen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler ye aldı: “Gürkan Hacır Bey’in sunmuş olduğu Taksim Meydanı programında enflasyonun yükselmesine sebep oluyormuş, fırsatçı lokanta ve restoranlar gibi açıklamaları üzüntü ile izledim. Bazı yorumcular konuya vakıf olamadıkları apaçık belli, tamamen duygusal hareket ederek işletmelerimizi açıkça hedef göstermişlerdir. Sektör temsilcileri olarak bu ithamları kabul etmemiz mümkün değildir. Serbest piyasa ekonomi modeli piyasada arz ve talep oluşturur. Mevkisine ve hizmet kalitesine göre değişen işletme giderlerine maliyet hesabı yaparak tabi ki fiyat farklılıkları oluşacaktır.
ESNAF BORÇ BATAĞINDADünyanın en pahalı enerjisini kullanıyoruz, en pahalı emtia ve en pahalı etini kullanıyoruz. GV, SGK, KDV, kira, stopaj, POS, banka, online satış komisyonları ve daha bir sürü dolaylı vergi. Yetişmiş kalifiye eleman arayışı içinde dolgun maaş vermekten bunalmış, ayakta kalma mücadelesi vermekteyiz. Vergi Dairelerine göz atalım. Esnafımızdan yarısından fazlası borç batağında, yapılandırma üstüne yapılandırma yapmaktadır. Tabi ki vatandaşın alım gücünü gözetmekteyiz, oluşan enflasyon işletmelerimize olumsuz yansımaktadır ama yine de elimizden gelen fedakarlığı ziyadesi ile yapmaktayız. Kimse bizi günah keçisi göstermeye kalkmamalıdır.
TÜKETİCİNİN ELİ RAHATLAMAZ Devlet vergi toplama modelini, işin kolayına giderek tüketici ve ücretli üzerinden endekslemiş. Son zamanlarda herkes kredi kartı kullanmaya başladı. Kart komisyonları, online satış komisyonları ve kurye hizmetleri maliyetlerimizi çok yükseltmekte, büyük ortaklarımız haline gelmişlerdir. Bu durum haliyle tüketiciye yansımaktadır. Yasalar, mevzuatlar içinde denetimsizlik, merdiven altı üretim ve haksız rekabetler belimizi bükmüş durumda. Sanayi üretimine yapılan fedakarlıklar, verilen teşviklere karşı kargo vergi toplama modeli değişmediği müddetçe enflasyonun düşmesi mümkün olmadığı gibi vatandaşların yani tüketicinin eli rahatlamaz. Düzen değişmez. Cambaza bak demekten vazgeçin.”

YORUM YAZ