Veli Ağbaba Kimdir? CHP Malatya Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Kaç Yaşında, Nereli?

31.03.2024 - Pazar 17:13

31 Mart 2024 yerel seçimleriyle birlikte "Veli Ağbaba kimdir, Veli Ağbaba Milletvekili mi, Veli Ağbaba kaç yıldır Milletvekili, Veli Ağbaba CHP görevi nedir, Veli Ağbaba, evli mi, Veli Ağbaba eşi kimdir?" soruları arama motorlarında araştırılmaya başlandı. İşte, Veli Ağbaba hakkında merak edilenler...
Veli Ağbaba Kimdir?Malatya-Yazıhan doğumlu olan Veli Ağbaba, 1968 yılında dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlayarak lisans diplomasını almıştır. Mezuniyetinin ardından aile şirketinde çalışmaya başlamıştır.
Siyasi kariyerine 1994 yılında CHP Malatya İl Örgütü'nde çeşitli görevler üstlenerek adım atmıştır. Başarılı performansı ve siyasi çalışmalarıyla dikkat çekmiştir. 2010-2011 yılları arasında Malatya İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. Ardından 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP'den Malatya Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.
Parti içindeki yetkinliği ve tecrübesi ile 9 yıl boyunca CHP'de genel başkan yardımcılığı görevini kesintisiz olarak sürdürmüştür. Bu süreçte 2014-2016 yılları arasında yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı, 2016-2023 yılları arasında ise işçi sendikaları, meslek örgütleri, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.
Üç dönem boyunca TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği yapmıştır. CHP Parti Meclisi ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da aktif olarak yer almaktadır.
Veli Ağbaba, Dilşat Ağbaba ile evlidir. Veli Ağbaba çocukları vardır. Efe ve Elif olmak üzere iki çocuğu vardır. 
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ